23948sdkhjf

Roskilde sætter private bygherrer den bæredygtige stol for døren

Roskilde Kommune giver ambitionerne for bæredygtigt byggeri et nøk op. Fremover skal DGNB certificeringsordningen bruges som løftestang til at sikre, at bæredygtigheden er i fokus, når kommunen sælger større grunde og bygninger, hvor private bygherrer skal bygge og renovere. Det skriver kommunen på sin hjemmeside.

- Vi skal som kommune bidrage til at gøre noget ved de miljømæssige udfordringer, vi står overfor. Det gør vi bedst ved at tage fat, hvor vi for alvor kan være med til at gøre en forskel, og byggeri har potentialet til at gå fra at være en del at problemet til at være en del af løsningen, siger Tomas Breddam, borgmester i Roskilde Kommune, i meddelelsen. 

DGNB er kommunens rettesnor

Når Roskilde Kommune selv opfører nye byggerier fungerer DGNB certificeringsordning i dag som et kvalitetskatalog, der retter fokus mod forskellige aspekter af bæredygtighed fra projekt til projekt.

– Vi har vist, at der er store besparelser at hente både på materialebudget og CO2-udledning ved at genanvende byggematerialer, når kommunen selv bygger og renoverer. Kravet om DGNB-certificering på guld-niveau til vores købere ligger i naturlig forlængelse heraf og er en vigtig brik i et stort puslespil, fortsætter han.  

DGNB-certificeringsordningen opstiller målbare kriterier på en række parametre og sikrer, at køberne indfrier de brede krav til bæredygtighed, som kommunen stiller. 

Grunden til, at kommunen vælger at stille krav til købere, når grunde og bygninger sælges er ifølge meddelelsen de skjulte miljøpåvirkninger i byggeriet; at mere end halvdelen af den energien bygning bruger i løbet af sin levetid, går til produktion af byggematerialer og alt hvad dertil hører af materialer, råstoffer og transport.  

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094