23948sdkhjf

Vindmølleentreprenør etablerer støttefundament under skandaletårn

Det bliver entreprenørfirmaet Østermark Grouting fra Holstebro, der skal etablere aflastningsfundamentet under det skandaleombruste Njals Tårn på Amager, skriver Licitationen – Byggeriets Dagblad.

Det bekræfter Jens Erik Henriksen, adm. direktør hos Østermark Grouting, overfor Licitationen – Byggeriets Dagblad.

- Det er en opgave, der ligger lige til højrebenet for os, og vi glæder os til at komme i gang, siger han.

Østermark Grouting har onsdag ansøgt Københavns Kommune om den endelige tilladelse til at gå i gang med arbejderne, og derfor forventer direktøren at kunne gå i jorden på Bryggens Bastion allerede mandag.

Jens Erik Henriksen vil dog ikke sætte et kryds i kalenderen for, hvornår aflastningsfundamentet under de 86 meter står færdigt.

- Det tør jeg ikke sige. Noget af det afhænger ikke af os. For eksempel er der en masse installationsarbejde, der skal afmonteres og monteres igen, siger han.

Har støbt "under alverdens ting"

Østermark Grouting har specialiseret sig i understøbning af fundamenter under især vindmøller, men virksomheden har også tidligere forstærket blandt andet broer, bygninger og højhuse, fortæller Jens Erik Henriksen.

Det er derfor ikke en uvant opgave, der venter entreprenørfirmaet.

- Selvfølgelig er det (Njals Tårn, red.) en stor opgave med nogle store kræfter, men vi har støbt under alverdens ting, så derfor passer opgaven fint ind hos os, siger Jens Erik Henriksen til Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Men forstærkninger af fundamenter under bygninger og højhuse er normalt underlagt en stor fortrolighed.

- Vi er normalt totalt låst af fortrolighedsklausuler, når vi reparerer på bygninger. Men jeg kan sige, at vi har prøvet noget, der minder om det her (Njals Tårn, red.), tidligere, siger Jens Erik Henriksen, der ikke kan komme nærmere ind på, hvor virksomheden tidligere har støttet under beboelsesejendomme.

Læs hele artiklen
Vindmølleentreprenør skal etablere støttefundamentet under Njals Tårnpå Building Supplys søstermedie Licitationen

Artiklen er en del af temaet Betonskandalen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.188