23948sdkhjf

DTU-byrum finder sin vinder - Københavnsk tegnestue bedst blandt fem

Marianne Levinsen Landskab har i samarbejde med Kunstnergruppen AVPD og Øllgaard Rådgivende Ingeniører vundet konkurrencen om at forvandle Kemitorvet til et nyt byrum på DTU Lyngby Campus. Det skriver DTU i en pressemeddelelse. 

En markant bassinhave som vartegn, en eventplads med en rumlig installation som samlingspunkt, og en beplantningsstrategi, der gavner mikroklima og biodiversitet. Det er nogle af de centrale elementer i vinderforslaget, der skal skabe det nye inviterende byrum til glæde for både studerende, forskere, ansatte, naboer og gæster. 

Fem teams var indbudt til konkurrencen, og DTU fik fem kvalificerede løsningsforslag på et nyt Kemitorv som ramme for både aktiviteter, refleksion og akademisk formidling.    

De fire øvrige i konkurrencen: 

SLA i samarbejde med NIRAS Rådgivende Ingeniør og Institut for Fremtidsforskning.

Lytt Architecture i samarbejde med In SITU og Strunge Rådgivende Ingeniør.

Vega Landskab i samarbejde med Lenschow & Pihlmann, Eduard Troelsgaard Rådgivende Ingeniør og Lightscapes.

Bogl i samarbejde med Arki_Lab og Wissenberg Rådgivende Ingeniør.

Vinderforslaget tegner et torv, som arbejder videre med den oprindelige landskabsplan på campus og får den til at pege ind i fremtiden. Et projekt der med dommerkomiteens ord rammer en balance mellem det formelle og det uformelle, og som kan rumme både de store fejringer og det spontant opstående møde. Med sin opdeling af det 135 meter lange torv, skabes en grøn identitet styret af en beplantningsstrategi, som skaber årstidsvariation og styrker biodiversitet og mikroklima. 

– Målet med vores konkurrenceforslag har været at skabe en pragmatisk æstetik, hvor sammenhænge mellem bygninger og beplantning, materialer og funktioner, flows og opholdsflader tilsammen skaber en lavmælt poesi i tråd med arven fra landskabsarkitekterne Ole og Edith Nørgård, fortæller Marianne Levinsen i pressemeddelelsen. 

Bassinhave og eventplads

Det nye Kemitorv skal favne både de store begivenheder og skabe plads til fordybelse og pauser, og her er to centrale attraktioner afgørende: ”Arenaen” og ”Bassinhaven”.

”Arenaen” er omdrejningspunktet på eventpladsen. En rumdannende stålkonstruktion, der både er et kunstprojekt, en stedsmarkør og en multifunktionel konstruktion, og kan benyttes til alt fra udstillinger, akademiske talks til sociale og kulturelle arrangementer.

"Bassinhaven" bliver torvets vartegn og et sanseligt møde- og opholdsområde med blomstertræer og flytbare borde og stole. Bassinhaven er indrammet af et lavt rektangulært vandbassin i sort granit på 15 x 17 meter med et vandspejl på 1,2 meter. Omkring vandbassinet er der plads til at man kan sidde, så vandelementet bliver en nærværende og sanselig del af opholdet på denne del af torvet. 

Det nye Kemitorv forventes at stå færdigt primo 2023.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.142