23948sdkhjf

Dansk-italiensk kamp om sygehusbyggeri til 360 millioner

Som led i moderniseringen og udbygningen af Nykøbing Falser Sygehus skal der opføres en ny sengebygning, Bygning P, i seks etager fordelt på cirka 13.770 kvm. 

Nu har Region Sjælland prækvalificeret fire hold til totalentreprisen på projektet. Det oplyser Jan Sørensen, seniorprojektchef ved Moe, som er regionens bygherrerådgiver. 

Elindco, G.V.L Entreprise, Per Aarsleff og italienske Rizzani de Eccher, som herhjemme er kendt for blandt andet Hyt Hospital Bispebjerg og Kronprinsesse Marys Bro, er i front for de fire hold. 

De prækvalificerede firmaer er: 

› Elindco med underentreprenør Kemp & Lauritzen, CREO Arkitekter A/S, PLH Arkitekter A/S som arkitektrådgivere og Oluf Jørgensen som ingeniørrådgiver

› G.V.L Entreprise med arkitektrådgiver Rubow Arkitekter og ingeniørrådgiveren Norconsult

› Per Aarsleff – Hvidovre med ingeniørrådgiveren Niras, underentreprenøren Wicotec Kirkebjerg samt arkitektrådgiverne Link Arkitektur og Mangor & Nagel 

› Rizzani de Eccher S.p.A med ingeniørrådgiveren Rambøll A/S og arkitekt-rådgiveren Friis & Moltke

Holdene kan nu afgive tilbud på færdigprojektering samt opførelse af den nye sengebygning i seks etager med hver 21 sengestuer, tekniketage, kælder inklusive betonelementer og skalmur i tilknytning til Nykøbing Falster Sygehus. Totalentreprenøren skal udføre bæredygtighedsledelse, og bygning P skal DGNB-certificeres. 

Kontakten indeholder også en option på færdigaptering af 5.sal, opgradering til DGNB Guld samt opgradering af flugtvejstrapper i fløje til sikkerhedstrapper.

I totalentreprisens udbudstekst opererer man med en anslået værdi på cirka 360 mio. kr.

Anden etape af sygehusprojektet

Sengebygningen ”Bygning P” er del anden etape af en omsiggribende renovering og udbygning af Nykøbing F. Sygehus, som oprindeligt blev bygget i 1950erne.

I sin tid bevilligede Regionsrådet 230 mio. kr. til byggeriet af første etape i forlængelse af sygehusplanen, hvor Nykøbing F. Sygehus blev udpeget som et af regionens fire akutsygehuse. Den del er afsluttet, og med regionens budgetaftal for 2019 blev der afsat et rammebeløb på mere end 672 mio. kr. til anden etape af moderniseringen. Byggeprogrammet opererer med håndværkerudgifter inklusiv uforudsete udgifter til 474,7 mio. kr., rådgivning og øvrige omkostninger til 112,8 mio. kr. og apparatur og inventar for 84,1 mio. kr.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.129