23948sdkhjf

DSB finder salgsrådgiver til 389.000 kvm udviklingsområde

DSB og det finansielle rådgivningsfirma Nordanö har indgået et samarbejde om kommerciel rådgivning i forbindelse med udviklingen af Jernbanebyen. Det skriver DSB Ejendomsudvikling i en pressemeddelelse. 

Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København. Over de kommende år udvikler DSB 311.000 kvm af det 389.000 kvm store udviklingsområde til en ny og moderne bydel. 

Rådgivningsaftalen omfatter to delaftaler omhandlende henholdsvis udarbejdelsen af en forretningsplan samt eksekvering af én eller flere salgsprocesser. 

Med udgangspunkt i Kommuneplan 2019 for Københavns Kommune, er der skabt grundlag for byudvikling af Jernbanebyen. Udviklingsområdet afgrænses af Vasbygade, Enghavevej og sporarealet mod Ingerslevsgade. Det primære udviklingsareal ejes af DSB med cirka 80 pct. 

Fem teams i arkitektkonkurrencen

I forlængelse af Kommuneplan 2019 er der igangsat et parallelopdrag med henblik pa at udvikle en helhedsplan – og i forlængelse heraf en udbygningsaftale og en eller flere lokalplaner – for den videre udvikling. Den fremtidige anvendelse af Jernbanebyen forventes at blive en blanding af boliger, erhverv, serviceerhverv, detailhandel og kommunale funktioner. 

Grundejerne i Jernbanebyen, DSB Ejendomsudvikling og Freja Ejendomme, har pt fem tværfaglige hold i spil til den kommende arkitektkonkurrence for området. Projekterne ventes offentliggjort nu til marts, inden der arbejdes videre med den endelige helhedsplan. 

I spidsen for de fem hold er BIG SLA, Cobe, Snøhetta, Vandkunsten Holscher Nordberg og Werk Arkitekter. 

Arkitektkonkurrencen gennemføres som et parallelopdrag, hvor der ikke nødvendigvis udpeges én vinder, men hvor det er muligt at kombinere gode forslag fra flere teams i den helhedsplan, som skal udarbejdes efter konkurrencen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156