23948sdkhjf

Arkitema og Cowi vinder 13 kilometer kystbeskyttelse

Rådgiverholdet Arkitema og Cowi vinderen af parallelkonkurrencen om Dragør Kommunes fremtidige kystbeskyttelse, skriver Dragør Kommune i en pressemeddelelse. 

Duoen skal nu arbejde videre med en udviklingsplan for, hvordan Dragør Kommune kan tilpasse sig fremtidens klima med havvandsstigninger og flere og voldsommere stormflodshændelser. 

Konkurrencens bedømmelsesudvalg fremhæver særligt den robusthed og tryghed, der er indbygget i forslaget fra rådgiverholdet Arkitema og Cowi. For eksempel rummer forslaget et bud på, hvordan Drager kan beskyttes mod oversvømmelser fra havet ved at anlægge et nyt forland ud for kysten. Et forland, som tilfører områdets beboere såvel beskyttelse som nye muligheder for naturoplevelser.

Tre hold i spil

Tre rådgiverhold blev i februar 2020 valgt til at komme med deres bud på udvikling af Dragør Kommune som en klimarobust Kystkommune. Der var tale om:

- Arkitema og Cowi.

- GHB Landskabsarkitekter med Hele Landet, Cornelius Vöge og Tyréns. 

- Schønherr med Orbicon/WSP, Natour Climate, Research, Development & Design og Almenr.

Parallelkonkurrencen er gennemført i samarbejde med Realdania og Miljøministeriet ved Kystdirektoratet, som i et partnerskab har bevilliget støtte til Dragør Kommune under kampagnen ”Byerne og det stigende havvand”. 

Naturbaseret kystsikring

Teamleder for Arkitema og Cowi Sanne Lovén Damgaard glæder sig over at skulle arbejde med de store klimaudfordringer, som kommunen - ligesom mange andre danske kystkommuner - står over for:

– Det er glædeligt, at Dragør går foran og har store ambitioner, fordi man her ser dette som en mulighed for samtidig også at fremvirke en positiv forandring med at skabe nye områder til naturudvikling, der på én gang kan sikre den lange kyststrækning og skabe interessante og indbydende oplevelser for borgerne, siger hun og uddyber:

– Vi tager udgangspunkt i en naturbaseret kystsikring med absorberende kanter, hvor kystlinjen ikke bare kan stå imod, men snarere kan tage imod vandet og på den måde anderkende vandet som en værdi og en naturkraft.

Sådan fortsætter arbejdet 

Arkitema og Cowi skal sammen med Dragør Kommune og i fortsat dialog med Dragørs borgere nu arbejde videre med forslag og idéer fra parallelkonkurrencen til en fysisk-strategisk udviklingsplan for Dragørs kystbeskyttelse. 

– Vi forventer, at udviklingsplanen er færdig til offentliggørelse i november 2021 – om alt går vel i denne coronatid, siger projektleder i Dragør Kommune Hanna Rehling.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125