23948sdkhjf

40 almene boliger på vej i Køges nye ”skovby”

På et areal på 9.700 kvm i den nye Køge Nord Skovby skal 40 almene boliger vokse frem. Køge Kommune udbyder nu arealet, der er fordelt på to grunde, til salg, fremgår det af en pressemeddelelse. 

Boligerne skal opføres i klynger på højst to etager med cirka 20 boliger i hver. Med en bebyggelsesprocent på 40 kan der samlet opføres 3.880 boligkvadratmeter. 

- Det er fantastisk at være med til at udvikle en ny bydel, som på mange måder vil afspejle fremtiden – både når det handler om bæredygtighed, om mangfoldighed og om det fællesskab, som kan bidrage med så meget, siger borgmester Marie Stærke i pressemeddelelsen. 

Boligselskabernes kan byde på grundene frem til den 9. april. Herefter vil buddene blive vurderet, og en endelig afgørelse ventes truffet af byrådet i maj måned, hvorefter en endelig plan for byggeriet samt en lokalplan skal udfærdiges. 

Byggeriet af de 40 nye lejligheder ventes at kunne sættes i gang ultimo 2022 og forhåbentlig stå færdig året efter. 

Køge Nord Skovby kort

I de kommende år vokser en ny bydel frem i Køge, Køge Nord Skovby, med 1.600 boliger og udvikling af op mod 900.000 kvm erhvervsarealer. Mens aftalerne om de første boligbyggerier er på plads, er 52.000 etagemeter i udbud til hotel, kontorer og mødefaciliteter målrettet erhvervslivet.  

Med til historien om området hører, at bæredygtighed både i bebyggelse og eksempelvis i forhold til afledning af regnvand vil præge området – ligesom et kvarterhus skal danne ramme om det fællesskab, der også vil blive en central del af bydelen.

Derudover vil kultur og idræt sætte et tydeligt præg på området. I januar godkendte Kultur- og Idrætsudvalget i Køge Kommune en helt ny plan for indsatser, der skal medvirke til at skabe gode rammer for, at de mange nye voksne og børn i Køge Nord Skovby kan leve et aktivt liv i stærke fællesskaber.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094