23948sdkhjf

Østjysk boligentreprenør vinder i Videbæk – søger lokale underentreprenører

I omgivelser med bakker, bassiner og vild beplantning centralt i Videbæk skal Dansk Boligbyg opføre tre punkthuse på fire etager med samlet 38 almene boliger for Boligselskabet Bomidtvest. 

Da boligentreprenøren ikke har egenproduktion, men benytter fag- og underentreprenører, skal der findes – gerne lokale - med interesse i at samarbejde om projektet, skriver Dansk Boligbyg i en pressemeddelelse. 

Totalentreprisen på de i alt 4.565 etagemeter udføres i et samarbejde med Erik Arkitekter og Rønslev Rådgivende ingeniører. 

Boligerne opføres som LAR-projekt: Regnvandet fra tagfladerne afledes til tre bassiner og håndteres lokalt på projektgrunden, hvor regnvandet benyttes som rekreativt element i byrummet og bidrager til at øge biodiversiteten. I tørre perioder vil der være græs i bassinerne. 

Fra boligerne bliver der udsigt til træer og natur fra altaner og store vinduer, der lukker dagslys helt ind i hjemmet. Lejlighederne får tre værelser, køkken-alrum med samtalekøkken og store badeværelser med adgang fra både entré og soveværelse. I stueetagen indrettes enkelte toværelses lejligheder. 

Der bliver adgang til boligerne i to niveauer, da punkthusene opføres på et skrånende terræn. Den ene bliver fra P-pladser til trappetårn, den anden giver adgang fra Bredgade, hovedgaden i Videbæk. 

Punkthusene bliver udført i karaktergivende tegl med murværksdetaljer i brunlige og lyse nuancer. Konstruktionerne i råhusene er betonelementer med stålaltaner, et materialevalg der hænger sammen med et krav om lang levetid samt lave drifts- og vedligeholdelsesomkostninger.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125