23948sdkhjf

MT Højgaard giver Hadsundbroen en tiltrængt ansigtsløftning

 Knap 45 år som en vigtig trafikåre i vind og vejr slider på en bro. Derfor har Vejdirektoratet nu indgået en aftale med MT Højgaard om at skifte Hadsundbroens bærelejer ud og reparere betonen under broen fra mandag 5. april. 

Så når broen, der krydser Mariagerfjord og forbinder Kronjylland og Himmerland, senere på året kan fejre 45 års fødselsdag, bliver det i en forbedret tilstand. 

MT Højgaard, som ifølge licitationsresultatet fra Vejdirektoratet vandt opgaven med et bud på 6,3 mio. kr., etablerer byggeplads på den sydvestlige side af broen med indkørsel fra Færgevej og Banevej. 

Arbejdet omfatter udbedring af skader i betonen på undersiden af brodækket samt på bropiller, fortæller Lene Højris Jensen, Vejdirektoratets fagprojektleder på brorenoveringen. 

– Entreprenørens mandskab hugger først den dårlige beton af, så sandblæser de for at skabe en ren overflade, og til sidst udskifter de det skadede armeringsjern og støber ny beton på pillerne, siger hun i en pressemeddelelse fra Vejdirektoratet. 

Når betonen er blevet udbedret, udskifter mandskabet alle bærelejer som ligger imellem pilletop og brodæk. Det gør de ved at løfte brodækket lokalt ved hver bropille med ca. 1,5 cm, hvorefter de fjerner eksisterende bærelejer og monterer nye bærelejer. Brodækket løftes kun ved en bropille ad gangen. 

Arbejdet er planlagt til perioden 5. april - 29. oktober 2021, og størstedelen vil foregå fra vandsiden, hvor entreprenøren benytter flåder, som vil være fastgjort til bropillerne. Entreprenørens folk vil ikke udføre arbejder i gennemsejlingsfaget, og der vil derfor ikke være restriktioner for passage for sejlende. 

– Der vil være enkelte arbejder af kortere varighed på oversiden af brodækket, hvor op til maksimalt to kørebaner vil blive spærret. Trafikanterne vil dog hele tiden have mulighed for passage af broen, siger Lene Højris Jensen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.141