23948sdkhjf

Byggeriets kæmper kæmper om ny stor Aarhus-skole

Når Aarhus Kommune sætter gang i byggeriet af det 13.000 kvm nye skole- og fritidscenter i bydelen Gellerup bliver det med enten MT Højgaard, Per Aarsleff, Enemærke & Petersen eller A. Enggaard som totalentreprenør. 

De fire selskabet står i spidsen for de totalentrepriseteams, som nu er prækvalificeret til at give tilbud på at tegne, projektere og bygge den nye skole med tilhørende fritidscenter i Gellerup, Toveshøj og Bispehaven. Det oplyser Aarhus Kommune, Børn og Unge på LinkedIn. 

Ny skole og Fritidscenter i Gellerup er ét af fem delelement i Aarhus kommunes plan om et attraktivt skole- og fritidstilbud i de belastede områder Gellerup, Toveshøj og Bispehaven, som skal være med til at tiltrække ressourcestærke børnefamilier til områderne.  

Nu venter kommunen på de fire holds forslag samt den efterfølgende inddragende proces med brugere, forhandling og færdiggørelse af forslag og tilbud frem mod byrådets valg af en vinder i slutningen af 2021.

De fire totalentreprisehold: 

MT Højgaard med Aart, Proces Arkitekter, Sweco og Vega 

Per Aarsleff med JJW Arkitekter, Pluskontoret Arkitekter, Oluf Jørgensen A/S - Rådgivende Ingeniørfirma og Ístak 

Enemærke & Petersen med Arkitema, Cowi, Autens og Upcycling Forum 

A. Enggaard med Link Arkitektur, Nord Architects Copenhagen, Tri-Consult, Steensen Varming og Bogl

Selve anlægsarbejdet forventes at starte op primo 2022 og skolen og fritidscentret forventes at åbne i august 2025. 

Har afsat 339 millioner til projektet 

Skolen får tre spor og får fuldt udbygget plads til omkring 600 elever. Byggeriet skal opføres på to forskellige adresser i det vestlige Aarhus med indskoling og SFO-faciliteter på den nordlige og mellemtrin, udskoling samt fritidsarealer på den sydlige adresse. 

Aarhus Byråd lagde den økonomisk ramme om projektet i 2019, hvor en aftale afsatte 339 mio. kr. til den nye skole, dagtilbud og fritidstilbud, inklusiv udgifter til grund. Aftalen omfattede desuden 21 mio. kr. til tre nye fodboldbaner, 2 mio. kr. kr. til flytning af et klubhus samt 7 mio. kr. til idrætsfaciliteter.  

DK2 Bygherrerådgivning vandt sammen med Nerd, Learningspaces, Grandville, Norconsult og Etos opgaven som bygherrerådgivere på det store byggeri i juni sidste år. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172