23948sdkhjf

Kan løbe op i 900 millioner - MT Højgaard vinder på Sydsjælland

MT Højgaard har vundet DSB’s udbud vedrørende etablering af togværksted med tilhørende baneanlæg i Næstved. Det oplyser MT Højgaard Holding i en pressemeddelelse tirsdag.

Værkstedet skal benyttes til reparation og vedligehold af DSB’s nyindkøbte ellokomotiver og togstammer samt eksisterende dobbeltdækkervogne.

Udbuddet er opdelt i tre faser, og hvis MT Højgaard Danmark som ventet kvalificerer sig til alle faser, har udbuddet en samlet anslået værdi på cirka 900 mio. mio. kr.

Projektet består af følgende faser:

  • Fase 0: Implementeringsfase med afholdelse af kick off-workshop
  • Fase 1: Samarbejdsfasen
  • Fase 2: Færdigprojekterings- og udførelsesfasen


Det forventes, at DSB efter udbudsreglerne vil indgå aftalen med MT Højgaard Danmark efter udløb af standstill-perioden den 8. april 2021.

Færdigprojekterings- og udførelsesfasen ventes iværksat i 2022 og afsluttet mod udgangen af 2024.

Tog eltogene sidste efterår

I september 2020 vandt MT Højgaard en lignene opgave for DSB, kontraktenvedrørende værksteder til de nye elektriske tog, der skal indsættes på regionale og nationale banestrækninger.

Udbuddet omfatter potentielt totalentrepriserne på nyopførelse af to værksteder med tilhørende infrastruktur i København og Aarhus samt om- og tilbygning af et eksisterende værksted i København. 

Ligesom det er tilfældet for den nye opgave med togværksted og baneanlæg i Næstved er el-togudbuddet opdelt i tre faser med en samlet værdi på 1,6 mia. kr. frem til udgangen af 2025, forudsat MT Højgaard Danmark kvalificerer sig til alle faser.

Til el-togprojektet, kaldet Fremtidens Tog, anvender DSB tidlig involvering for at gøre udbud og byggeri af de nye værksteder til en succes. Tilgangen skal give totalentreprenøren mulighed for løbende at komme med indspark og viden om eksempelvis økonomi og tidsplaner, leverancer, priser og byggetekniske elementer, har senior vice president i DSB, Torben Kronstam, tidligere forklaret om fremgangsmåden  

Læs hvad MT Højgaard ellers har at sige om udbuddet i:

MT Højgaard vinder opgave til 900 millioner

på nuværende tidspunkt på Building Supplys søstermedie Licitationen

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.156