23948sdkhjf

FSC-træ vinder frem i byggeriet

En undersøgelse fra FSC Danmark viser, at virksomheder, der leverer FSC-produkter til byggebranchen, inden for det sidste år har oplevet en stigende efterspørgsel.
FSC-certificeret træ har hidtil ikke været særligt udbredt i byggebranchen, men noget tyder på, at det er ved at ændre sig.

En undersøgelse, foretaget af FSC Danmark først på året, viser således, at 58,8 procent af de adspurgte virksomheder, der leverer FSC-produkter til byggebranchen, har oplevet stigende efterspørgsel.

De nye tal er baseret på tal fra virksomheder, der leverer FSC-produkter som gulve, savet træ og komponenter såsom lister og plader. Størstedelen af disse virksomheder melder om en stigende efterspørgsel på 0-20 procent, mens 10 procent oplever en stigning på mellem 40-60 procent.

FSC som ultimativt krav
Men det er ikke kun på efterspørgslen, at der ses en ændring i holdningen til FSC-certificerede produkter. Blandt de virksomheder, der leverer til byggeriet, oplever 79,4 procent, at kunderne stiller FSC-certificering som et ultimativt krav, hvorimod kun 48,2 procent af respondenterne fra andre brancher oplever FSC som et ultimativt krav.

75 procent oplever desuden, at efterspørgslen på FSC bliver omsat til et reelt salg, hvilket også er højere end i andre brancher. Endelig viser undersøgelsen, at hele 94,1 procent af respondenterne fra byggebranchen oplever FSC-mærket som troværdigt.

- Det er godt at se, at virksomhederne også i praksis oplever, at FSC-mærket er troværdigt. Det viser, at der er sammenhæng mellem det, vi hører fra de involverede organisationer og den virkelighed, som virksomhederne står i, siger Ida Rehnström, kommunikationsansvarlig hos FSC Danmark.

Vanskeligt at skaffe FSC-certificeret plademateriale
I byggebranchen oplever flere end halvdelen af virksomhederne imidlertid også, at nogle FSC-materialer er svære at skaffe. I de andre brancher er det kun 24,6 procent, der oplever dette.

- Således er det et specifikt problem for byggebranchen, og hos FSC Danmark har vi taget fat i denne problemstilling. Vi forbereder i øjeblikket en indsats over for det manglende udbud af FSC certificerede pladematerialer, oplyser Ida Rehnström.

Cirka 100 FSC-certificerede virksomheder har deltaget i undersøgelsen. Heraf er de 35 leverandører til byggebranchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125