23948sdkhjf

MT Højgaard-chef fratræder efter stort minus

Det netop offentliggjorte 2011-regnskab viser et underskud på -335 mio. kr. Som en konsekvens fratræder adm. koncerndirektør Kristian May.
Som følge af et dårligt 2011-resultat har Kristian May og bestyrelsen indgået en aftale om, at Kristian May fratræder sin stilling som adm. koncerndirektør i MT Højgaard.

Arbejdet med at finde en ny topchef er allerede begyndt, og indtil en permanent afløser er på plads, vil bestyrelsens næstformand, Jørgen Nicolajsen, fungere som konstitueret adm. koncerndirektør.

Kan ikke forklares med konjunkturer alene
2011 var et dårligt år for Danmarks største bygge- og anlægskoncern, som kommer ud af regnskabsåret med en resultatgrad på -3,6 procent og et underskud før skat på -335 mio. kr.

Årsregnskabet er, som tidligere udmeldt, præget negativt af tab på enkelte projekter. Dertil kommer hensættelser, hvilket medfører, at underskuddet er blevet større end forventet.

- Det dårlige resultat kan ikke alene forklares med konjunkturer, så vi kommer til at gennemføre en periode med meget stor fokus på risikostyring og lønsomhed. MT Højgaard har allerede iværksat en række tiltag på disse områder, som jeg agter at føre videre. Med den ændrede ledelsesstruktur bliver det muligt at intensiverer indsatsen og supplere med nye tiltag, siger konstitueret adm. koncerndirektør Jørgen Nicolajsen.

Optimismen i behold
MT Højgaard nåede ellers en omsætning i 2011 på 9,3 mia. kr., hvilket er en stigning på mere end 10 procent i forhold til året før.

Ordrebeholdningen udgjorde i begyndelsen af dette år 9 mia. kr., og den samlede 2012-omsætning forventes at ligge på samme niveau som i 2011. Her forventer ledelsen et positivt resultat.

- MT Højgaard og dattervirksomhederne er anerkendt for at levere kvalitet til aftalt tid og pris. Det hører også med til det fulde billede, at det samlede resultat for 2011 skygger for, at flere af koncernens virksomheder har præsteret ganske tilfredsstillende, så forudsætningerne for at levere et positivt resultat i 2012 er så afgjort til stede, siger Jørgen Nicolajsen.

Med en egenkapital på 1,3 mia. kr. fastholder MT Højgaard sin finansielle styrke – en vigtig faktor for bygherrerne, når de skal vælge samarbejdspartner, pointerer den konstituerede topchef.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126