23948sdkhjf

12 års arbejde bag Miljøprisen

Alfix modtog tirsdag Byggeriets Miljøpris. Forud for kåringen er gået 12 års målrettet arbejde med miljø- og arbejdsmiljø.
Ved standen, hvor Alfix, nykåret vinder af Byggeriets Miljøpris, var det en forståeligt glad marketingschef, Anders Toft, som Building Supply fik en snak med.

Prisen, som er tildelt på baggrund af Kolding-virksomhedens mangeårige arbejde med en miljø- og arbejdsmiljøstrategi, har ifølge Anders Toft allerede genereret megen positiv feed-back:

- Reaktionerne på nomineringen – og nu kåringen – har været meget positive. Det er godt for et lille sted som Alfix, med den rosende omtale, forklarer Anders Toft, der glæder sig over, at grønne løsninger for alvor er kommet i fokus hele vejen rundet i branchen.

Håbet - og forventningen - er derfor, at Miljøprisen og opmærksomheden vil være med til at genere et mersalg for virksomheden.

12 års arbejde giver bonus
Forud for gårsdagens kåring går 12 års arbejde. Alfix begyndte således arbejdet med en miljøredegørelse for hele fabrikken tilbage i 2000. Dokumentation er i højsædet, og redegørelsen kommer omkring alt fra produktion og produktudvikling til firmaets hjemmeside, der i dag er CO2-neutral.

Et eksempel på denne strategi er Alfix fliseklæber. Ved at anvende glas som fyldstof er det lykkedes dels at reducere vægten, dels at få mindre støvdannelse. Konkret betyder det, at 18 kg af produktet har samme rækkeevne som en almindelig sæk med 25 kg fliseklæber. En egenskab, som er til gavn for både mureren og Alfixs lagermedarbejder, når det kommer til de mange løft. Samtidig forbedres produktets CO2-regnskab, idet transporten bliver det lettere fra medarbejder til slutbruger.

Et andet udslag for indsatsen på arbejdsmiljøsiden er, at Alfix for halvandet år siden anskaffet en plukkerobot til firmaets lager. En investering, der ligesom den lette fliseklæber sparrer lagermedarbejderen for mange, anstrengende løft.

Altid plads til forbedring
Fremadrettet arbejdes der til stadighed på at udvikle nye tiltag, der lever op til miljømålsætningerne. Blandt andet er det en målsætning for firmaet maksimalt at operere med 20 kg sække mod de 25 kg sække, der normalt arbejdes med i branchen.

Samtidig har Alfix en ny rapport for miljø og arbejdsmiljø på vej. Blandt de punkter, som ledelsen i den forbindelse overvejer, er muligheden for at installere solceller på fabrikken. Så mens Miljøprisen er en bekræftelse af, at man ved Alfix gør det rigtige, er det på ingen måde en sovepude for firmaet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094