23948sdkhjf

Vilhelm Lauritzen Arkitekter på tyske hænder

Da Vilhelm Lauritzen Arkitekter præsenterede sit 2020-regnskab sidste i marts lød det også, at partnere og ledelse i arkitektfirmaet havde udvidet ejerkredsen med en ekstern partner i form af en unavngiven kapitalfond. 

Nu er der sat navn på den nye partner. 

Kontrollen med arkitektfirmaet er overdraget til den tyske kapitalfond Laurie Fonden, skriver EjendomsWatch

– Ledelsen har været enige om, at en ny partner skal være forankret i vores kultur, der er bygget på uafhængighed og fællesskab, sagde Gyrithe Saltorp, adm. direktør i Vilhelm Lauritzen Arkitekter, i forbindelse med præsentationen af ejerskiftet. 

De nye medejere har - med Vilhelm Lauritzen Arkitekters ord - ”nogle af de største tyske familieejede virksomheder i ryggen”. Nu er forventningen så, at de skal være med til at indfri udviklingspotentialet baseret på virksomhedens erfaringer med særligt komplekse byggerier, bæredygtighed og digitalisering.

Rekordår

I Vilhelm Lauritzen Arkitekters 2020-regnskab var der både fremgang øverst og nederst i årsrapporten. Faktisk slog arkitektfirmaet sig egen rekord, lød det. 

Omsætningen var vokset til 127,4 mio. kr., mens indtjeningen endte på 37,2 mio. kr. før skat – en stigning på 40 pct. sammenlignet med 2019. 

Dermed var både top- og bundlinjevæksten væsentligt bedre, end adm. direktør Gyrithe Saltorp formulerede forventning om over for Licitationen - Byggeriets Dagblad tilbage i april sidste år.

 

– En ekstern partner, der deler vores værdier og visioner, er det helt rigtige valg for Vilhelm Lauritzen Arkitekter. Vi leverer fortsat uafhængig rådgivning, og sammen booster vi den udvikling, vi har været godt i gang med de senere år, lyder det fra Gyrithe Saltorp. 

Ejerkredsen består - ud over de nye tyske partnere - af Thomas West Jensen, Thomas Scheel, Torsten Stephensen, Anne Møller Sørensen og Simon Svensson samt adm. direktør Gyrithe Saltorp, der også indtræder som medejer.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.129