23948sdkhjf

Vinduesgigant runder den halve milliard

Udfordrende, lærerigt, svært at planlægge og succesfuldt. Sådan beskriver vindueskæmpen Inwido, der i Danmark står bag Bøjsø, KPK, Frovin, Outrup og Outline, regnskabsåret 2020, hvor den organiske vækst vendte tilbage efter et par års nedgang.

Her voksede omsætningen fra 6,63 til 6,68 mia. SEK., mens driftsresultatet med 695 mio. SEK. blev små 100 mio. større end det foregående års, og resultatet efter skat lige nøjagtigt passerede en halv milliard svenske kroner. Dermed blev 2020 et rekordår på både top og bund for den svenske gigant.

– Det lykkedes at styrke vores position i de fleste segmenter på vores nøglemarkeder, både i de geografiske områder, der havde en mere gunstig markedsudvikling, og i de mere udfordrende markeder, skriver Inwidos adm. direktør Henrik Hjalmarsson i koncernens årsrapport.

Han peger på, at succesen i høj grad kan tilskrives koncernens omstillingsparathed og evne til at håndtere den skiftende efterspørgsel, men året kunne ifølge direktøren være endt endnu bedre.

– På den negative side ser jeg, at vi i pandemiens indledende fase i nogen grad var overforsigtige med hensyn til planlægningen af kapacitet, aktiviteter og omkostninger. Ser vi på resultatet i dag, kunne vi have været endnu hurtigere på gashåndtaget i visse geografiske områder, og denne forsigtighed har delvist hindret os i at opnå endnu større vækst i de mere gunstige markeder, vurderer direktøren.

Fremgang i Danmark og online

Inwido fremhæver særligt onlinesalget som årets store vækstraket. Her lød væksten på hele 34 pct., og samlet set henter Inwido nu 12 pct. af sin omsætning via onlinekanaler.  Inwidos e-handelsafdeling drives fra Odense, og her peger e-handelsansvarlig Bo Overgaard Christensen på, at væksten i onlinesalget er trukket bredt, men han vurderer, at der stadig er meget mere at komme efter.

– For eksempel har vi kun kradset lidt i overfladen i Tyskland, hvor potentialet er større end for alle vores andre markeder tilsammen, slår han fast.

Inwido har inddelt sine aktiviteter i to forretningsområder, Nord og Syd, og mens 2020 for markederne i nord bød på en lille tilbagegang, har både onlinehandlen og Danmark været med til at trække den sydlige del af forretningen op og altså resultere i en samlet fremgang.

– Da den danske statsminister i marts annoncerede nedlukningen af Danmark, havde vi allerede lagt planer for lignende scenarier og trak hurtigt i bremsen. Men markedet var meget positivt påvirket af det øgede fokus på hjemmet, og vores e-handelsaktiviteter steg kraftigt. Derfor måtte vi hurtigt skifte fra bremse til gaspedal og øge kapaciteten for at udnytte de favorable markedsdynamikker, lyder det i årsrapporten fra Asger Drewes Jørgensen, Executive Vice President for Inwido South.

Ifølge Inwido er det især de renoveringslystne danske privatkunder, der har været med til at trække salget op, og koncernens sydlige region kunne således tegne sig for en omsætningsfremgang på 159 mio. SEK. I alt omsatte Inwido South, der udover Danmark tæller Storbritannien, Irland, Polen og onlinehandlen, sidste år for 2,87 mia. SEK., mens Inwido North, der dækker over Sverige, Norge og Finland, havde en samlet omsætning på 3,66 mia. SEK.

Inwido AB
mio. svenske kr. 2020 2019
Nettoomsætning 6.680,9 6.630,6
Resultat af primær drift 694,6 601,4
Resultat før skat 623,5 558,4
Årets resultat 500,6 433,2
Balancesum 8.016,9 7.470,5
Egenkapital 4.155,0 3.775,6
Gns. antal ansatte 4.345 4.356
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen (1)
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125