23948sdkhjf

Lokale håndværkere bliver energivejledere

Kursus i energivejledning afholdes nu for lokale håndværkere fra Stevns, Køge, Solrød & Greve.
Håndværkere kan tjene penge på, at boligejerne som aldrig før fokus på energirenoveringer. Netop nu afholdes kursus i energivejledning for lokale håndværkere fra Stevns, Køge, Solrød & Greve.

Der har været overvældende interesse for at deltage – hele 26 håndværkere har taget plads ved bordet for de kommende dage at få et kompetenceløft, der berettiger dem til titlen energivejleder.

Kurset giver håndværkerne viden om nye energiløsningsmuligheder, nye metoder og fremgangsmåder for renovering af bygninger og installationer. Kursusformen vil i udpræget grad være baseret på formidling gennem eksempler, cases, øvelser og med vægt lagt på dialog, men kurset vil ligeledes omfatte praktikøvelser, hvorunder to forskellige energirenoveringsegnede bygninger danner grundlag for deltagernes afprøvning og test af erhvervet viden og metodikker.

Samarbejde bag udviklingen
Energivejlederuddannelsen er udviklet med tilskud fra Energistyrelsen for byggeriets udførende parter: håndværkere, installatører og entreprenører. Uddannelsen er udviklet af Dansk Byggeri, Tekniq, Teknologisk Institut og Energitjenesten i samarbejde med Videncenter for energibesparelser i bygninger.

Uddannelsen sigter mod at kvalificere håndværkerne til at fungere som energivejledere ved renovering og forbedring af bygninger. En undersøgelse viser, at 73 procent af boligejerne får deres råd om renovering fra deres håndværker/installatør, og derfor er det afgørende, at håndværkere/installatører bliver klædt ordentligt på til at vejlede om energieffektiv renovering – også uden for deres eget specifikke fagområde.

Del af større helhed
Kursusforløbet er en del af et større forløb. De fire "København Syd"-kommuner: Greve, Solrød, Køge og Stevns har i starten af 2012 iværksat kampagnen "Energirenovér din bolig”. Formålet er at flere boligejere skal få øjnene op for fordelen ved at energirenovere deres bolig. Som en sideeffekt håber de fire kommuner, at der bliver skabt et nærværk de lokale håndværkere imellem som vil styrke dem i deres daglige arbejde. Derfor afholdes energivejlederkurset lokalt og kun for lokale håndværkere.

Andre elementer i kampagnen er deltagelse i boligmessen i Køge den 17. og 18. marts, hvor boligejerne kan få information om brugen af energivejledning. Desuden udarbejdes der diverse materiale, der på en let og overskuelig måde skal fortælle boligejerne om vigtigheden af at få foretaget energitjek, hvilke muligheder det indebærer, samt de økonomiske besparelser disse ofte resulterer i.

I foråret 2012 vil der blive afholdt lokale erhvervsklyngemøder, hvis primære formål det er, at fremme samarbejde imellem de enkelte lokale virksomheder.

Se mere om energivejlederuddannelsen på www.energivejlederen.dk .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094