23948sdkhjf

Nu kommer insekter på hotel

Ankommer man til Brøndby Strand Station på den københavnske vestegn, kan man se sjove bunker af kævler og smågrene, som ligger spredt ud og stablet op langs sporet. Men hvad der ved første øjekast kunne ligne dårlig oprydning, er alt andet end tilfældigt.

Faktisk er det et led i Banedanmarks arbejde for at fremme naturen langs med jernbanen, når man af sikkerhedshensyn alligevel er nødt til at beskære og tynde ud i træerne.

- Når dødt træ på den måde bliver stablet og lagt i bunker, kommer det en række forskellige insekter og svampe til gavn på én gang. I bunden er der nemlig fugtigt og længere oppe i bunken mere tørt, og sådan kan den samme bunke trækævler eller grene fx blive hjemsted for insektarter i flere etager, som finder sig godt tilpas lige netop i det miljø" fortæller Tommas Brogaard Thomsen, som er geografisk fagansvarlig i Banedanmark, i en pressemeddelelse.

Nye samfund langs banen

Insekthotellerne i Brøndby Strand er første gang, at netop denne form for insektvenlig bevoksningspleje bliver etableret på S-banen. Ideen med at bunke det nedskårne træ er at efterligne en naturlig proces, som man kender fra naturen, som når en storm kan rive og ruske i en skov og flå grene ned på jordbunden.

- Med tiden bliver et insekthotel nærmest til et lille samfund i sig selv - en lille by, hvor insekter, svampe og dyr kommer til at skabe bedre levebetingelser for hinanden. Jo bedre svampene har det, des bedre har insekterne det. Og jo bedre insekterne har det, des mere har fuglene og flagermusene at leve af. Og sådan fortsætter det. Så på den måde bliver et insekthotel en spejling af naturens kredsløb, forklarer Tommas Brogaard Thomsen.

Efter planen skal stablerne af kævler og bunkerne af smågrene blive liggende, så insekter og svampe rigtig kan flytte ind og så insekthotellerne lidt efter lidt bliver en naturlig del af naturen langs med sporet i Brøndby Strand.

- Med insekthotellerne vil vi gerne gøre en indsats for, at flere arter vil kunne leve og trives her langs sporet, end hvad ellers ville have været tilfældet. Sådan kan vi hjælpe insekter, fugle og svampearter godt på vej og skubbe på for gode levesteder for dem langs med jernbanen. Nu afprøver vi insekthotellerne her, og så vil vi tage stilling til, om vi også skal prøve det af andre steder langs S-banen, siger Tommas Brogaard Thomsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109