23948sdkhjf

OK Nygaard indgår aftale med NCC om aarhusiansk prestigebyggeri

Opdateret kl. 13:30 med citater fra projektleder hos OKNygaard, Dan Møller Knudsen.

Anlægsgartner OKNygaard har indgået kontrakt med totalentreprenør NCC Danmark om udførelse af anlægsgartnerprojektet ved det prestigefyldte projekt Nicolinehus på Aarhus Ø. Projektet indeholder blandt andet bund- og belægningsarbejde i terræn og på tagdæk. 

– Med inspiration fra Aarhus midtbys gamle karréer med de karakteristiske røde teglsten får belægningen til Nicolinehus et helt særligt udtryk med røde klinker brudt med et linjemønster i betonklinker, men også traditionel betonstensbelægning, græsarmering og chaussesten, fortæller Dan Møller Knudsen, projektleder hos OKNygaard, i en pressemeddelelse fra anlægsgartneren. 

Over for Licitationen - Byggeriets Dagblad oplyser han, at der er tale om en mellemstor opgave i OKNygaard-regi. Kontrakten er på 5-7 mio. kr.

- Vi har lavet projekter, som er større, og mange projekter, som er mindre, fortæller han.

Udover beplantning står OKNygaard også for at installere inventar som bænke, cykelstativer, pergola og hegn, affaldsstationer og rundede siddekanter i beton.

- Tagdækket skal være tæt, for det kan ikke repareres 

Det er mere end to år siden, at OKNygaard første gang stiftede bekendtskab med projektet. Allerede i udbudsfasen blev anlægsgartnervirksomheden involveret i detailprojekteringen for at sikre et bygbart og gennemarbejdet projekt.

Kort om Nicolinehus

Nicolinehus ligger mellem Havnebadet og Aarhus Lystbådehavn, tæt på kajkanter til begge sider, og vil med et diagonalt stræde gennem byggeriet binde Aarhus Ø sammen med resten af Aarhus.

Den centrale markedshal med cafeer og stande og et atrium i fire etager, et supermarked og flere mindre butikker i stueplan. I to etagers kælder bliver der plads til fitnesscenter og 450 p-pladser.

Bygherre: Nicolinehus A/S (Bricks A/S)
Arkitekt: Aart Architects
Rådgivende ingeniører: Rambøll
Landskabsarkitekt: Schønherr
Totalentreprenør: NCC.

Størrelse: 40.000 kvm samt 25.000 kvm kælder.
181 ejerlejligheder , 60 lejeboliger og to gæsteboliger.
Cirka 6.000 kvm. kontor/erhverv fordelt på tre etager.
Butikker, område med pool og sauna samt bar og restaurant på toppen

– Vi sørger altid for at involvere os så tidligt som muligt, gerne i projektfasen, så vi kan være med til at byde ind på de forskellige opbygninger og løsninger, siger Henrik Kjær, der er salgschef hos OKNygaard, i pressemeddelelsen. 

Især haven på tagdækket er kritisk, forklarer han:

– Det er altafgørende, at man får tænkt hele opbygningen igennem. Tagdækket skal være tæt, for det kan ikke repareres, når først haven er anlagt. Vi skal sikre korrekt afvanding og vægten skal holdes nede samtidig med, at beplantningen har et tilstrækkeligt vækstgrundlag. 

- Det er altid spændende, når man arbejder på dæk, men ellers er opgaven ikke mere kompliceret end som så, supplerer Dan Møller Knudsen. 

Først samarbejdsmøder - så smøges ærmerne op

OKNygaard er lige nu i gang med den indledende planlægning sammen med NCC og projektets øvrige interessenter for at få logistikken til at gå. 

– Vi forventer at gå i gang medio maj, og projektet strækker sig helt ind i 2022. Det er ikke én samlet udførsel, for så ville vi gå i vejen for hinanden på pladsen, fortæller Henrik Kjær og afslutter: 

– Vi lægger ud med taghaverne, mens der er kraner til at få tingene hejst op, og så skal vi i løbet af 2022 i gang med belægning, beplantning og inventar i terræn, når byggeriet er færdigt.

Mellem to og seks personer vil OKNygaard have på opgaven igennem processen, supplerer Dan Møller Knudsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.156