23948sdkhjf

162 almene boliger bliver til virkelighed på Amager

Størstedelen af boligerne, som skyder op overalt på de københavnske byggepladser, bliver til ejer- og lejelejligheder. Men kommunal støtte i ryggen dukker der nu 162 almene boliger op fordelt på to byggerier på Amager. 

Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

Det ene skal opføres på Strandlodsvej og består af otte almene familieboliger og 32 almene ungdomsboliger. Det andet byggeri lyder navnet ”Generationernes Træhus” og skal ligge i Ørestad Syd på Robert Jacobsens Vej. Projektet består af 122 boliger, hvoraf 32 er ungdomsboliger, 34 er seniorbofællesskabslejligheder og 56 er familieboliger. 

Hos boligforeningen 3B er formand Steffen Morild også begejstret for de to projekter: 

– ”Generationernes Træhus” er et spændende udviklingsprojekt, hvor vi bygger bæredygtigt og samler unge, familier og seniorer under samme tag. Det er en del af 3B’s ambitioner om at skubbe på den grønne omstilling og skabe rammer om stærke fællesskaber. Samtidig giver vi med de to nye byggerier et bidrag til at skabe boliger for alle slags mennesker i byen, siger han i pressemeddelelsen.

De to nye almene boligprojekter på Amager

Projektet på Strandlodsvej består af 32 ungdomsboliger på 45 kvm i gennemsnit og otte små familieboliger på 61 kvm. Bebyggelsen rummer henholdsvis seks og otte etager og vil rumme både boliger samt publikumsorienterede fællesarealer i stueetagen mod Strandlodsvej. 

Generationernes Træhus består af en 95 meter lang og 12 meter dyb bebyggelse med træbeklædte facader. Den samlede bebyggelse er opdelt henholdsvis ungdomsboliger, seniorbofællesskaber og familieboliger. De 32 ungdomsboliger er i gennesnit 46 kvm, og de 90 familieboliger 80 kvm i gennemsnit. 

Stueetagen er udlagt til fælleslokaler og serviceerhverv og kan blandt andet rumme byttebørs, værksteder, hjemmearbejdspladser og lignende. 

Det har været et lokalt ønske, at de publikumsorienterede serviceerhverv fylder mere end først planlagt, og derfor arbejder 3B på at øge arealet fra 379 kvm til 567 kvm, så der kan etableres en café eller lignende, der kan understøtte Asger Jorns Allé funktion som lokal strøggade.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109