23948sdkhjf

Pihl-selskab opfører råhus til stort børnehospital

30/4-21 kl. 14.22: Opdateret med kontrakt til mere end 600 mio. kr.

Entreprenørvirksomheden LM Byg A/S, der er en del af Pihlkoncernen, skal i et konsortium med anlægsentreprenøren M.J. Eriksson A/S opføre råhuset til Rigshospitalets kommende afdeling for børn, unge, fødende og deres familier.

Spadestikket til Børneriget, som byggeriet officielt kaldes, blev sat i jorden tidligere på måneden, og LM Byg og MJ Eriksson har i dag underskrevet aftalen til mere end 600 mio. kr. med Region Hovedstaden om at opføre råhus, lukning og alle udvendige bygningsarbejder på facade og tag.

- Det er en særlig opgave, da der skal tages hensyn til den daglige trafik og logistik på ét af Danmarks travleste hospitaler, siger Per Semmling, adm. direktør i LM Byg A/S, i en pressemeddelelse.

Sjette sygehusbyggeri

Entreprenørvirksomheden er ikke ukendt med hospitalsbyggerier og har tidligere arbejdet på hospitalsområder, der er i aktiv drift.

Børneriget er LM Bygs sjette sygehusbyggeri, og entreprenøren har blandt andet opført 40.000 kvm råhus til Hvidovre Hospital, Rigshospitalets nye P-hus og er i gang med opførslen af råhuset til det nye Universitetshospital i Køge.

Det kommende Børneriget opføres af Rigshospitalet, Ole Kirks Fond og Region Hovedstaden, og den nye afdeling udvider Rigshospitalet med i omegnen af 60.000 kvm. I byggeriet inddrages den nyeste viden om helbredende arkitektur.

Den samlede entreprise gennemføres fra maj 2021 og frem til august 2024. 

Børneriget skal efter planen stå færdig i 2025.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125