23948sdkhjf

14 etagers hybridtårn med hængende haver vinder i Aarhus

Et tårn opført delvist i træ, hvor landskabet trækkes med op i de 14 etagers højde på grønne altaner skyder snart op i det nordlige Aarhus på området ved den tidligere Journalisthøjskole. Halmstadgades Haver er projektet navngivet. 

Projektet, der DGNB-certificeres, er resultatet af et lokalt aarhusiansk samarbejde mellem ejendomsudviklerne Innovater, arkitektfirmaet Sleth samt FO (Folkeoplysningens Hus) og Salling Group. Det oplyser Innovator i en pressemeddelelse.

Den nye bygning markerer sig med sine 14 etager over terræn, og består af et Netto-supermarked, et aktivitetslokale til sociale tiltag og 6.320 kvm bolig fordelt på 94 enheder. Heraf er over halvdelen familie-eller delevenlige boliger og resten er mindre boliger. Derudover etableres der gæstebolig og fælleslokale. 

– Vi er enormt glade for, at Aarhus Kommune valgte vores projekt som vinder af udbuddet med Halmstadgades Haver. Vi har sammen med Sleth forsøgt at skabe noget nyt og spændende til et område, hvor der de kommende år vil ske en stor forandring, udtaler Morten Lykke, adm. direktør for Innovater, i pressemeddelelsen. 

– Halmstadgades Haver bliver et ”grønt” projekt, hvor bæredygtighed og certificering vil blive vigtige elementer, men også de mange og store begrønnede altaner vil give projektet liv og en kant, vi tror adskiller os fra øvrige projekter i området, tilføjer han.

Hængende haver i højden 

Det grønne landskab trækkes op i højden, og ind over tagflader, terrasser og altaner. Altanernes varierende størrelser og placeringer skaber dybde og variation i bygningens facadeudtryk. 

– Halmstadgades Haver bliver et sammensat hus – hvad angår både beboelsestyper og materialer – som placerer sig ovenpå en bund af bylivsskabende og sociale funktioner. De hængende haver supplerer den oprindelige landskabsplan for området, som et nyt grønt udtryk. Bygningen kommer til at fremstå i et let udtryk, hvorfra landskabet vokser, fortæller Søren Leth, partner i Sleth og fortsætter:  

– Huset skal opføres som en hybrid-konstruktion, hvor store dele af bygningens elementer består af træ for at gøre huset så let som muligt i udtryk og konstruktion. 

Med et indgået partnerskab og integrering af FO bidrager Halmstadgades Haver til naboskabet og social bæredygtighed. FO vil drive et lokale i stueetagen med fællesskabende tilbud for området og vil fungere lidt som et udstillingsvindue for FO’s aktiviteter. Sammen med den nye dagligvarebutik vil det skabe byliv – understøttet af alle de mange nye beboere i området samt den nye letbane og supercykelsti.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11