23948sdkhjf

Rekordhøjt træhus når den høje barre

Knudrisrækkerne, som med sine fire etager er Aarhus højeste almene træbyggeri, har nået en milepæl: Der er netop fejret rejsegilde. 

Det var en stolt bygherre fra Boligkontoret Århus, der markerede begivenheden for de 89 almene boliger til DGNB Guld. Herfra fik håndværkerne og hele holdet ros for at sætte baren højt for almene boliger i Aarhus, skriver totalentreprenøren Q-Construction på LinkedIn.

Teamet Q-Konsortium med Q-Construction i spidsen vandt konkurrenceprojekt for Boligkontoret Århus tilbage i juni 2019. Konsortiet omfatter Q-Construction, Enkon og Frede Andersen VVS med rådgiverne Kant Arkitekte, Moe og Vega Landskab.  

– Vi vil også takke håndværkerne for at være med til at bygge anderledes end ”vi plejer”. Med Knudrisrækkerne kigger vi ind i fremtiden, som byder på endnu mere byggeri i træ, CLT og genbrug af byggematerialer. Vores erfaring fra byggeriet på Knudrisrækkerne er derfor et godt afsæt til fremtidige byggeprojekter, skriver Q-Construction også om projektet.

Fakta: Knudrisrækkerne

Anlægssum: 110 mio. kr.

Areal: 7.385 kvm / 89 boliger

Bygherre: Boligkontoret Århus

Totalentreprenør: Q-Construction

Underentreprenører: Enkon og Frede Andersen VVS

Arkitekt: Kant Arkitekter

Landskabsarkitekt: Vega Landskab

Ingeniør: Moe

Knudrisrækkerne består af tre blokke opført som søjle/ dragerkonstruktion med søjler og bjælker i træ. De to af blokkene har en central trappekerne i betonelementer og så kompositdæk af træ. Den tredje blok har ikke et trappehus og tillige en helt anden planløsning, hvorfor det har givet mening at lave de bærende vægge i CLT (krydslamineret træ, red.) og så kompositdæk i træ ovenpå.  

De nye boliger udføres i træ som en hybridkonstruktion, og da projektet blev igangsat var det med sine fem etager landets højeste boligbyggeri i træ. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188