23948sdkhjf

Pihl-selskab indgår aftale om 5.300 kvm plejehjem i Sorø

BNS A/S har indgået samarbejdsaftale med ejendomsselskabet NREP om projektering og udførelse af nyt friplejehjem Magdalene Mariehjemmet i Sorø. 

Bebyggelsen opføres på et et areal på udstykningen Rørstensgården syd for Sorø, som NREP købte af Sorø kommune sidste år. 

Det nye friplejehjem bliver 5.300 kvm og kommer til at bestå af nybyggeri af 64 friplejeboliger med tilhørende serviceareal. Der skal desuden foretages nedrivning samt bortskaffelse af eksisterende landejendom samt udføres landskabsarbejder. 

Godt i gang med tilværelsen som Pihl-selskab

BNS A/S er kommet godt fra land, efter at entreprenørvirksomheden blev en del af Pihl-koncernen i 2020.

Siden da har virksomheden afleveret en række projekter før tid, indgået nye aftaler - blandt andet med NREP - og hentet ny administrerende direktør i Martin Palmquist, der tiltræder 1. juli i år.

Rubow Arkitekter og Moe er også tilknyttet projektet, som skal certificeres med DGNB Guld og DGNB Hjerte, således at plejeboligerne har et optimalt indeklima, men også at selve byggeprocessen foregår på en fleksibel og bæredygtig måde.

NREP venter at påbegynde byggeriet i efteråret 2021, og det nye plejehjem ventes at kunne åbne i løbet af 2023, hvor det vil blive drevet som friplejehjem af den private non-profit-organisation Mariehjemmene. 

Hvorfor hedder plejehjemmet Magdalene Mariehjemmet? 

Alle Mariehjems navne er specielle. De har alle 'efternavnet' Marie, men hvert fornavn har en særlig historie at fortælle. De første Mariehjem blev opkaldt efter familiemedlemmer til stifteren, Rose Marie Rørdam Holm, men de seneste Mariehjem har fået deres navne fra lokale historiske kvinder. 

Det nye Mariehjem i Sorø har fået sit navn fra stifteren af Sorø Husholdningsskole og Ankerhus Husholdningsseminarium, Magdalene Lauridsen. Magdalene var fra stiftelsen af Danmarks første husholdningsskole i 1895 og frem til sin død i 1957 en markant skikkelse i Sorø - som forkæmper for sunde og aktive hjem samt progressiv læring for kvinder på landet.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.189