23948sdkhjf

NCC skal drive byggepladsen på milliardbyggeri

NCC’s Civil Engineering enheds erfaring med byggepladsledelse kommer nu i brug på BørnetRigets byggeplads. Det skriver NCC i en pressemeddelelse. 

Børnehospitalet bygges i et samarbejde mellem Region Hovedstaden og Ole Kirk’s Fond på Rigshospitalet i København. Opgaven rummer derfor nogle helt særlige udfordringer i forhold til begrænset plads, og at der skal bygges helt tæt på det eksisterende sygehus, hvor der kan være mennesker, der er særligt følsomme over for støj, støv og vibrationer fra en byggeplads. 

Nogle af kompetencerne, som produktionsleder Andreas Beuck fra NCC Civil Engineering regner med at trække på, er værktøjer til at se fremad og forudse produktionens behov, samt viden om justin-time leverancer og stram logistikstyring, og endelig en samarbejdsånd og fleksibilitet, der skal sikre en smidig og uhindret byggeproces. 

Projekt til 2 milliarder 

BørneRiget udgør samlet cirka 58.000 kvm og skal placeres på Rigshospitalets matrikel på Blegdamsvej og blive en integreret del af Rigshospitalet, da mange behandlinger kræver eksperter fra hele hospitalet. Byggeriet er opdelt i to etaper, men skal ses som et samlet og sammenhængende byggeri. 

Finansieringen til BørneRiget har et samlet budget på to mia. kr. Region Hovedstaden støtter med en bevilling på 1,4 mia. kr. og Ole Kirk’s Fond med 600 mio. kr.   

Arkitekterne 3XN har tegnet det vindende projekt. 

– Når vi planlægger sådan en opgave, bruger vi LEAN-principperne, så vi sikrer en stram styring af logistik, sikkerhed og koordinering mellem parterne, siger Andreas Beuck i pressemeddelelsen. 

– Det er en styrke, at vi har en stor organisation i ryggen, fordi det giver os mulighed for at mande op og ned efter behov i forhold til projektets forskellige faser, fortsætter han. 

Opgaven rummer blandt andet drift og optimering af skurbyen, håndtering af affald og renhold af pladsen, logistik, stilladser, afspærring og adgangsveje samt ikke mindst overdragelse mellem forskellige storentreprenører, hvor der også typisk er en række opgaver, der skal løses. 

Ordren beløber sig til cirka 50 mio. kr.

Friske erfaringer fra en af Danmarks største byggepladser 

NCC’s anlægsdivision har for nylig stået for driften af den store byggeplads ved Amagerværket, hvor mange entreprenører tog sig af forskellige dele af det store projekt. Erfaringerne herfra kan - lyder det fra selskabet - overføres direkte til opgaven på BørneRiget, så de kan skabe fundamentet for, at de øvrige entreprenører kan løse deres opgave.

Samarbejder er nøgleordet for Andreas Beuck:

– Det er helt afgørende, at viljen er der, men det er også vigtigt, at vi har de rigtige værktøjer til at understøtte det gode samarbejde mellem alle parter og til at løse de konflikter, der kan opstå undervejs i et projekt med så mange parter, og at vi har et konstant fokus på det, siger han. 

Der var første spadestik på BørneRiget-byggeriet i april, og projektet forventes afsluttet i sommeren 2024. 

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125