23948sdkhjf

Nyt projekt skal skabe bedre arbejdsmiljø på Vejdirektoratets byggepladser

Vejdirektoratet vil nu aktivt forbedre arbejdsmiljøet på sine byggepladser

Det skal ske gennem et tæt samarbejde mellem bygherre, entreprenører og rådgivere, hvor Vejdirektoratet tager direkte kontakt til 25 entreprenører og rådgivere, som samarbejder med Vejdirektoratet, samt brancheorganisationen Asfaltindustrien.

- Vi er begyndt med at transformere sikkerhedskulturen hos os selv, da det er essentielt for projektets succes, at ledelsen hos bygherren tager ejerskab og forpligter sig som vedholdende drivkraft bag gennemførelsen. Men hvis vi reelt skal opnå et bedre arbejdsmiljø på byggepladserne, er det vigtigt, at sikkerhedsindsatsen integreres konsistent i hele værdikæden, siger områdechef Søren Andersen fra Vejdirektoratets Entreprisestyringsområde i en pressemeddelelse.

Projektet ”Arbejdspladser uden ulykker” har til formål at styrke at styrke arbejdsmiljøet på Vejdirektoratets vej- og byggeprojekter. Vejdirektoratet vil mødes med ledelsesrepræsentanter fra direktionen og relevante afdelinger samt arbejdsmiljøchefer eller lignende.

”Målet er at den nye tankegang integreres hele vejen ned gennem vores organisation, så sikkerhed indgår som et primært element i alle diskussioner om tid, kvalitet og økonomi. Dermed forventes der en radikal forbedring af sikkerheden og samtidig en forbedring af produktiviteten i alle led,” siger Søren Andersen.

Vejdirektoratet har i samarbejde med Bygherreforeningen arbejdet med projektet ”Arbejdspladser Uden Ulykker siden 2019, for at sætte ekstra fokus på arbejdsmiljøet på byggepladserne.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.109