23948sdkhjf

Kendte ikke arkitekternes navne: Henning Larsen Architects vinder kommende kirke

Menighedsrådet i Skanderborg Sogn har valgt Henning Larsen Architects som vinder af arkitektkonkurrencen, der var udskrevet til den kommende kirke i Højvangen i Skanderborg.  

Beslutningen blev truffet af et enigt menighedsråd efter, at et dommerpanel bestående af både fagdommere og medlemmer af menighedsrådet havde gennemgået, bedømt og indstillet forslaget fra Henning Larsen Architects, der var ét blandt fire meget kvalificerede bud på en ny kirke. 

– Og finansieringen af kirken er på plads gennem henholdsvis opsparing og lån. Så vi er meget glade for at have fundet et projekt, der kan indfri alle vore behov og ønsker til en ny kirke, siger formand for bedømmelsesudvalget Rasmus Kolding i en pressemeddelelse om valget. 

De øvrige kandidater i konkurrencen var Friis & Moltke Architects, E+N Arkitektur samt Reiulf Ramstad Arkitekter.  

– Vi kendte ikke navnet på arkitekterne til de fire forslag, da vi tog beslutningen. Så projektet fra Henning Larsen er valgt, fordi projektet giver os en kirke af nutiden, der i meget høj grad lever op til sognets fokuspunkter og vision om at bygge en fleksibel kirke, der kan bruges på mange forskellige måder, fortæller Rasmus Kolding.

For 73 millioner kirke

Budgettet for den nye kirke er på 73 millioner kr. Kirkebyggeriet finansieres gennem henholdsvis sognets egen opsparing og lån fra Aarhus Stift. Der er i udbudsmaterialet lagt op til, at kirke får et bruttoareal på 1.347 kvm medregnet forbindelsesgang, kapel, kælder og tårn. 

Den nye kirke skal etableres som et primært samlingspunkt i Højvangen i sammenhæng med det eksisterende kirkecenter. Men den er tiltænkt hele byen og skal supplere både kirkecentre, Skanderup Kirke fra omkring 1050 og Skanderborg Slotskirke fra 1572, så byen får mulighed for en tredje og mere moderne stemning.  

Kirken ventes at blive den 1. søndag i advent 2024.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11