23948sdkhjf

Teknikentreprenør vinder 20 års arbejde på 20.000 kvm OPP-projekt

Caverion har indgået en 20-årig livscyklusaftale på Østre Landsret i København med investorgruppen Velliv, Lægernes Pension og Pædagogernes Pension. Det er et af de største offentlig-private partnerskabsprojekter (OPP) i Danmark og et vigtigt skridt i rækken af livscykluskontrakter for Caverion, skriver teknikentreprenøren i en pressemeddelelse.  

Aftalen omfatter support i design- og byggefasen med livscyklus-rådgivning efterfulgt af service og vedligeholdelse i kontraktperioden på 20 år fra færdiggørelsen. Det betyder, at Caverion er ansvarlig for ejendommens tilstand i hele dens livscyklus, herunder management, bygningseffektivitet, energistyring, brugervenlighed og sikkerhed. 

Ud over omfattende teknisk vedligeholdelse af alle bygningsløsninger er teknikentreprenøren også ansvarlig for via underleverandører at håndtere de bløde ydelser relateret til ejendommen, såsom kantine og rengøring. 

- I dette tilfælde garanterer vi domstolen optimale indendørsforhold i de kommende år, siger Carsten Sørensen, adm. direktør for Caverion Danmark, i meddelelsen. 

Starter i første kvartal næste år

Den nye Østre Landsret skal blandt andet rumme retssale, administration, forhal, café og kantine, og selve bygningen skal gennem sin arkitektur signalere troværdighed og fremstå imødekommende og tryghedsskabende. Bygningen, som får et areal på cirka 20.000 kvm, opføres på den 4.600 kvm grund i Trælastholmen i Københavns Nordhavn. 

Projektet er ordret af Bygningsstyrelsen på vegne af Domstolsstyrelsen. A. Enggaard er ansvarlig for opførelsen. Velliv, Lægernes Pension og Pædagogernes Pension er investorer på projektet. Henning Larsen Architects og Norconsult er tilknyttede rådgivere. 

Caverions arbejde begynder i løbet af første kvartal 2022. Aflevering af projektet vil være afsluttet i løbet af første kvartal af 2022 efterfulgt af drifts- og vedligeholdelsesfasen frem til 2042.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.172