23948sdkhjf

Rejsegilde på 335 millioners nybyggeri med Vejdirektoratet i bygherrerollen

Byggeriet af Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet i Aalborg passerede fredag en vigtig milepæl, da der blev holdt rejsegilde for håndværkerne på byggepladsen.

Rejsegildet markerer, at det 22.400 kvm store råhus nu står klart, og at projektet overgår til indretning af bygningerne.

- Siden første spadestik i februar 2020 har COVID-19 spøgt i kulissen, og lagt en dæmper på fejring af væsentlige milepæle i projektet. Derfor er vi særligt glade for endelig at kunne fejre den kæmpe indsats, som håndværkerne har lagt i byggeriet indtil nu, siger Lasse Rud, senior projektleder i Vejdirektoratet, der er bygherre, ifølge en pressemeddelelse fra  direktoratet. 

Fakta: AaU Sund

AaU Sund består af to atriumbygninger og en mellembygning, der forbinder atriumbygningerne. AaU Sund bygges til Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Aalborg Universitet. 

Fakultetsbygningen forventes færdigbygget i 2. halvår af 2022. 

Vejdirektoratet er bygherre og bygger til Aalborg Universitet.

Udfordret af nedlukninger

COVID-19 har løbende medført nye, uventede udfordringer for projektet, særligt da syv nordjyske kommuner pludseligt lukkede ned i slutningen af 2020. Men samarbejdet mellem Vejdirektoratet som bygherre, hovedentreprenøren MT Højgaard Danmark, totalrådgiveren Indigo og byggeledelsen ved Niras på projektet har under hele forløbet fungeret, så tidsplanen er overholdt trods omstændighederne.

- Det har ikke været nemt, men der har været stor vilje til løbende at ændre i planlægningen og rækkefølgen på opgaver. Det har været et stort koordineringsarbejde, som vi sammen med MT Højgaard Danmark har været igennem, og som vi fortsætter i den udførende fase, siger Lasse Rud. 

Samarbejdet har blandt andet betydet, at Vejdirektoratet og MT Højgaard Danmark i starten af maj kunne aflevere østgavlen på bygningen Sund 1 til tiden. Gavlen bliver grænseflade og forbindelse til Nyt Aalborg Universitetshospital. 

Det færdige byggeri forventes at stå klar i 2. halvår 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.13