23948sdkhjf

Forårssolen skinnede på Odenses første energimesse

Solen strålede på de udendørs solpaneler da 1.500 gæstede Odenses første energimesse den 24.-25. marts.
1.500 energiinteresserede besøgende dukkede op til Odenses første energimesse i weekenden 24.-25. marts.

Messen var arrangeret som afslutning på 27 odenseanske håndværksmestres efteruddannelse i energirenovering. Og håndværksmestrene stod selv som arrangører af messen sammen med Odense kommune og Grøn erhvervsvækst.

- På energimessen har vi mødt en masse borgere, som har været glade for muligheden for at tale med håndværkere, der virkelig ved noget om deres fag. Mange borgere har overvejet forskellige energirenoveringstiltag og de udnyttede her i weekenden muligheden for at aftale både energitjek og konkrete tilbud på opgaver med håndværkerne. Vi håber naturligvis, at der bliver skabt grønne jobs og sparet på energien, når alle energiopgaverne bliver udført, siger projektleder Jane Immerkær fra Odense kommune.

Skridt på vejen mod flere arbejdspladser
120 boligejere tilmeldte sig et gratis energitjek og yderligere 120 havde direkte ordrer med til håndværkerne. Det er første skridt på vejen til at nå de 180 nye, grønne job, der er Grøn erhvervsvækst mål for Odense.

-Vi havde store forventninger til energimessen i Odense. De nyuddannede energihåndværkere havde sat sig sammen i tværfaglige teams og var meget glade over de omkring 120 energitjek og 120 tilbud, de fik aftalt på messen. Hertil kommer de tilbud som leverandører af energivinduer, isolering, solceller og varmeanlæg fik med sig hjem, som var i omegnen af 500 tilbud. Det er første skridt på vejen til at nå de 180 grønne job, som er målet for Odense, siger Lotte Lindgaard Andersen, projektleder i Grøn erhvervsvækst.

Ny måde at møde boligejere
Håndværksmestrene havde samlet sig i otte tværfaglige teams og var spændte på at møde borgere og få en energisnak, for mange var det første gang de mødte potentielle kunder på måde.

- Vi er glade. Energimessen var over al forventning. Det var inspirerende at møde kunderne, som var virkelig seriøse. Vi har lært meget af at være med på messen, folk skal have noget at visuelt eller noget ny teknik at røre ved, - det skaber nysgerrighed og kontakt til kunderne. Vores teams kombinerede solcelle og solvarmeanlæg havde f.eks. rigtig stor interesse, sagde Peter Larsen fra Tømrermester Ole Larsen & Sønner (team 4).

- Jeg tror, at der på de energitjek og tilbud vi har givet på energimessen, er stor sandsynlighed for ordrer og job, fordi folk går målrettet efter energiløsninger. De er meget bevidste om, hvad de vil spørge efter, lød det fra Peter Ellegaard fra tømrer- og snedkerfirmaet Peter Ellegaard (team 8).
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095