23948sdkhjf

Rådhustilbygning skifter farve

Facaden på udbygningen af Holstebro Rådhus bliver jordfarvet. Det har økonomiudvalget besluttet. Dermed ændres farven i forhold til det oprindelige oplæg.
Facaden på den nye, 3.200 m² store tilbygning til Holstebro Rådhus laves i corten-stål, der bliver jordfarvet.

Det har et enigt økonomiudvalg nu besluttet, efter at udvalget har haft tre alternative materialer og farver at vælge imellem til facaden på tilbygningen, der skal opføres ved Sct. Jørgens Bakke i tilknytning til det eksisterende rådhus.

Holder budgettet
Jørgen Friis Poulsen A/S blev i december sidste år valgt som totalentreprenør i en arkitektkonkurrence for rådhusudvidelsen. I vinderprojektet var facaden på tilbygningen hvid.

- Ved udpegningen af vinterprojektet gjorde vi i bedømmelsesudvalget opmærksom på, at vi sammen med den hvide facade gerne ville have alternative farver til vurdering. Det fik vi, og nu har et enigt økonomiudvalg valgt jordfarven. Den spiller efter vores vurdering rigtig godt og bedst sammen med det eksisterende rådhus, og arkitekt-fagdommer John Lassen er enig med os. Det har ved valg af farve og materiale til facaden været en forudsætning, at den samlede pris for udvidelsen af rådhuset kan holdes inden for 32 mio. kr. - og det kan den, siger borgmester H. C. Østerby.

Udvidelsen af Holstebro Rådhus starter i juni år, og den skal stå færdig ca. 1 år efter. Udvidelsen bliver på ca. 3.200 m² med plads til ca. 150 ansatte. Bygningen opføres i lavenergiklasse 2015. Dette opnås bl.a. ved at indbygge køleslanger i de indvendige tunge vægge.

Læs mere om : Herning-firma skal udvide Holstebro Rådhus .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172