23948sdkhjf

Teknologisk Institut bygger nyt domicil med 12 bygninger

C.F. Møller Architects har tegnet en ny campus for Teknologisk Institut i Aarhus Nord med - i første omgang - 12 bygninger på samlet knap 8.000 kvm.

Her samler instituttets jyske landbrugs- og bioressourceaktiviteter i divisionen AgroTech, der samles med Instituttets pilotproduktionsfaciliteter til foder og fødevarer, som flyttes fra Sdr. Stenderup ved Kolding til det nye domicil. 

Teknologisk Instituts planer vil videreudvikle den aarhusianske videns- og innovations-akse, som løber fra det nye innovationsdistrikt indenfor vandteknologi i Aarhus Syd, over vidensmiljøer for cleantech, kreative erhverv og tech samt Aarhus Universitets store campusområde til innovationsdistrikterne indenfor sundhed og fødevarer i Aarhus Nord.  

– Visionen er at skabe et domicil for Teknologisk Institut, som fortsætter Instituttets stolte tilstedeværelse i Aarhus siden 1942. Det nye campus vil både huse nogle af Nordens mest højteknologiske og mest forskelligartede laboratorier og pilotanlæg, siger adm. direktør Juan Farré, Teknologisk Institut, i en pressemeddelelse om projektet. 

– Projektet giver nye muligheder for at udfolde Teknologisk Instituts strategi med at hjælpe med at udvikle bæredygtigheds- og digitale løsninger til især materialer, byggeri, fødevarer og landbruget, uddyber han om arbejdet. 

Det er forventningen at landbrugs- og bioressourceaktiviteterne kan flytte til den nye adresse i 2024. 

Teknologisk Institut har sit østjyske hovedsæde på Kongsvang Allé i Aarhus. Der er pt. Ikke lavet planer for udflytning fra Kongsvang Allé til det nye byggeri, men den nye grund giver mulighed for dette. En evt. samlet udflytning vil dog tidligst komme på tale om fem - 10 år.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14