23948sdkhjf

Hurtigere byggesagsbehandling i Viborg

Nye servicemål for byggesagers gennemsnitlige behandlingstid skal gøre processen mere smidig og hurtigere for virksomheder.
Virksomheder kan fremover forvente at få en byggetilladelse igennem Viborg kommunes sagsbehandling på gennemsnitligt 10 dage.

Den korte sagsbehandlingstid gælder vel at mærke, hvis alle de nødvendige oplysninger fra virksomheden er givet fra starten, så der kun skal gives byggetilladelse.

Er sagen mere kompliceret og f.eks. omfatter dispensation fra lokalplanen eller en landzonetilladelse med tilhørende klagefrister, har Teknisk Udvalg fastsat en øvre grænse på maksimalt 50 dage i gennemsnit.

Sager skal holdes varme
Forvaltningen har arbejdet på at forkorte sagsbehandlingstiderne på flere fronter, og en stor del af indsatsen på vil nu gå ud på at holde sagerne ’varme’.

- Vi skal blive bedre til at følge op på sagerne, så de ikke går i stå – hverken hos virksomhederne eller hos os i kommunen, siger Johannes Vesterby, formand for Teknisk Udvalg.

Opmærksomheden vendes især mod komplicerede sager, som kræver behandling i forskellige områder i forvaltningen. Målet er, at virksomhederne skal opleve, at deres byggesager behandles hurtigere og smidigere.

Aktivt samspil gør processen hurtigere
Virksomhederne er selv i høj grad en aktiv medspiller i forhold til at få sagerne hurtigere igennem det kommunale system, mener Johannes Vesterby.

- Jo bedre virksomhederne er til at levere materialer, der fra starten meget præcist beskriver, hvad ansøgningen omhandler - desto hurtigere kan de forvente at få en afgørelse, siger Johannes Vesterby.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095