23948sdkhjf

Bedste resultat nogensinde – bundlinjen brager op hos Dansk Boligbyg

Hoved- og totalentreprenøren Dansk Boligbyg har netop afsluttet sit 23. regnskabsår med det bedste årsresultat i virksomhedens historie.

Selskabet med hovedkontor i Horsens og afdelinger i Aalborg, Odense og Roskilde omsatte i seneste regnskabsår for 1,366 mia. kr., svarende til året før. Det skriver entreprenøren i en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

Resultatet før skat blev på godt 44 mio. kr. –  fem gange bedre end de 9 mio. kr. i 2019.

2020-nøgletal:

Bruttoavancen er nu 9,8 pct. mod 6,8 pct. i 2019.

Egenkapitalen forrentes nu med 33,2 pct. mod 8,9 pct. året før.

Soliditetsgrad inklusive ansvarlig lånekapital er nu 29,7 pct. mod 23,5 pct. året før.

– Efter et magert år i 2019/20 er jeg naturligvis glad for at konstatere, at vi nu er tilbage på sporet i forhold til indtjeningen, siger adm. direktør Anton Nørgaard i meddelelsen.

Egenkapitalen, inklusive ansvarlig lånekapital, er øget fra godt 100 mio. kr. til nu godt 135 mio. kr.                                             

– Vi har styrket vores økonomiske fundament markant i løbet af året, og sammenfattende ser vi meget positivt på fremtiden. Ikke mindst med afsæt i de mange interne tiltag, vi har iværksat gennem de seneste år. Tiltag, der nu for alvor begynder at vise positive resultater i form af en mere fokuseret pipeline- og projektstyring samt en lang række procesoptimeringer som følge af øget digitalisering, tilføjer direktøren.

Kort om Dansk Boligbyg

Dansk Boligbyg udfører boligbyggerier og institutions-byggerier i totalentreprise samt renoverings-opgaver i hovedentreprise.

Virksomheden er styringsentreprenør, hvorfor alle opgaver løses i samarbejde med lokale fagentreprenører, leverandører og rådgivere. Partnering, OPS og OPP udgør også en del af virksomhedens hovedaktiviteter.

Direktøren fremhæver desuden, at entreprenørselskabet arbejder målrettet på at integrere bæredygtighed og bæredygtige løsninger som en naturlig del af arbejdet. Aktuelt har Dansk Boligbyg gang i 115 boliger for Boligkontoret Århus, der søges certificeret som Danmarks første DGNB Platin certificerede boligbyggeri,

Kan blive endnu bedre i år

Aktuelt arbejder Dansk Boligbyg med byggeri eller renovering af næsten 2.000 boliger, fordelt på cirka 50 projekter over hele Danmark.

– Vores ordrebeholdning ser rigtig fornuftig ud for de kommende år, og forventningen for næste års omsætning ligger på uændret niveau. Resultatet før skat forventes også uændret i størrelsesordenen 40-50 mio. kr.

Dansk Boligbyg a/s beskæftigede i årets løb 106 fuldtidsansatte medarbejdere, og er delvist ejet (49 pct.) af medarbejdere, som med anciennitet kan opnå mulighed for at erhverve ejerandele.

Platin-projekt i Aarhus

Dansk Boligbyg arbejder pt. på det, som ifølge firmaet kan blive det første boligbyggeri certificeret til DGNB Platin herhjemme. Det drejer sig om 115 boliger på en  tidligere parkeringsplads ved krydset Nørrebrogade - Nørre Boulevard i Aarhus, lige sydøst for Universitetsparken.  

Boligkontoret Århus står bag projektet, som omfatter 30 almene familieboliger og 85 almene ungdomsboliger med et samlet bruttoareal på cirka 5.800 kvm. 

Dansk Boligbyg er ansvarlig entreprenør og udfører arbejdet i samarbejde med Rubow Arkitekter og ingeniørfirmaet Viggo Madsen som underrådgivere samt Frandsen & Søndergaard som bæredygtighedsleder.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125