23948sdkhjf

Præfabrikerede elementer giver lejrcenter nyt liv

Unikt projekt i Søhøjlandet: Renovering og nybygning skal sikre lejrcenter 100 år mere på idyllisk ø 

Lejrcenteret Juulsborg på Silkeborgsøernes største ø, Møgelø, er i disse år omdrejningspunktet for et omfattende renoverings- og byggeprojekt. Den eksisterende lejrbygning renoveres og der opføres en ny sovebygning på 330 kvm med 60 sengepladser fordelt på 12 værelser

Møgelø har været hjemsted for FDF Silkeborgs lejrcenter, Juulsborg, som siden 1923 har fungeret som et natur- og friluftcenter for utallige børn og unge – og sådan skal det blive ved med at være.

Lejrcenterets unikke placering har dog også givet udfordringer under byggearbejdet. Alle materialer og elementer er blandt andet blevet sejlet til øen på store pramme:

- Projektet er unikt, fordi den eneste adgang til øen foregår via vandet. Det har krævet særlige pramme, som blev ekstra udfordret, da søen frøs under frostvejret i starten af året. Desuden har det krævet specielle metoder og rigeligt med tålmodighed at gå i jorden på øen, fordi området er sumpet og mudret, fortæller Steffen Pasgaard, der er direktør for Prodatek, som er projektansvarlig på projektet

Præfabrikerede elementer med klimaskærm

Sammen med byggematerialeleverandøren Cembrit har Prodatek leveret præfabrikerede elementer og konstruktioner til byggeriet af den nye sovebygning, hvilket har vist sig at være en fordelagtig løsning undervejs i projektet.

De præfabrikerede elementer er fra fabrikken blevet beklædt med den vejrbestandige vindspærreplade Cembrit Windstopper Basic – og foruden at beskytte den nye lejrbygning mod vind og vejr, så har det også gjort monteringsarbejdet nemmere:

- Projektets karakter taget i betragtning, så har det været en stor gevinst at anvende præfabrikerede elementer, fordi de blot har skullet samles på byggepladsen. Samtidig har håndværkerne sparet en hel del tid, fordi de ikke har behøvet at bruge kræfter på at montere vindspærrepladerne manuelt, da de allerede var integreret i konstruktionerne direkte fra vores fabrik, forklarer Steffen Pasgaard.

Nu kan vores vindspærreplade forhåbentligt være med til at sikre, at den nye lejrbygning står i yderligere 100 år til glæde for fremtidige generationer, siger projektkonsulent hos Cembrit Kim Brøchner Kristensen.

 

Det Ny Juulsborg forventes at stå færdig i 2022. Den samlede bygge- og renoveringssum løber op i godt 19 millioner kroner.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.125