23948sdkhjf

C. F. Møller vinder nyt projekt i München

Den danske arkitektvirksomhed C. F. Møller har vundet et nyt stort kontorprojekt, kaldet ”i8”, eller ”iCampus im Werksviertel”, der samtidigt betyder, at den vækst, det tyske Berlin-kontor har oplevet siden 2019 har fået et ekstra boost.

Afdelingen i Berlin, der samarbejder tæt med C. F. Møller i Aarhus og København, er nu oppe på 30 arkitekter.

Det aktuelle projekt giver München-udvikleren R&S Immobilienmanagement GmbH "et bæredygtigt svar på spørgsmålene i morgendagens arbejdsliv", som C. F. Møller skriver i en pressemeddelelse.

Der bliver tale om en cirka 20.000 kvm stor træhybridbygning, der er planlagt på August-Everding-Straße som den sydøstlige port til ”iCampus im Werksviertel”.

Bygningen er designet til at afspejle både arven fra det tidligere industriområde og den ungdommelige karakter af det nye, Werksviertel-distrikt gennem et industrielt farvet og moderne fortolket arkitektonisk sprog.

Tømmerkonstruktionen vil ifølge de danske arkitekter bidrage til en forbedret energibalance og give en behagelig arbejdsatmosfære med et mere naturligt indeklima.

"Det er skandinavisk design, der møder bæredygtigt byggeri", som det hedder.

Derudover inviterer åbne foyerer og svævende trapper samt en park med en bestand af gamle træer de kommende medarbejdere til at arbejde produktivt og føle sig godt tilpas i de lyse lokaler.

Bygningens indvendige rumlige og strukturelle opdeling er baseret på ideen om at kombinere tre identiske kontorzoner, der giver mulighed for fleksible rum. Disse forbindes af tre forskellige typer af facader.

Facadesystemet muliggør både energibesparelser gennem solbeskyttelse og naturlig ventilation. På grund af det høje træindhold i interiøret sikrer træhybridkonstruktionen et behageligt indeklima.

For at understrege bestræbelserne på at opnå en bæredygtig, energivenlig bygning sigter R&S Immobilienmanagement GmbH mod det højeste niveau af certificering for LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) og DGNB (German Society for Sustainable Building).

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.109