23948sdkhjf

Ny aftale giver Køge ny grøn bydel i to plan

Byudviklingsselskabet Køge Kyst P/S har fundet sammen med Ejendomsselskabet NREP, der i forvejen har flere udviklingsprojekter i Køge, om en aftale om udviklingen af den centralt beliggende Collstropgrund. 

Samlet set skal NREP opføre cirka 15.000 kvm byggeri på grunden. 

– Det er en kæmpe milepæl, at vi nu har fundet en samarbejdspartner, som er klar til at gå all-in med udvikling af hele Collstropgrunden. NREP er en stærk byudviklingsaktør, som tænker meget i de samme baner som os med bæredygtighed, byliv og en tæt sammenhæng med omgivelserne, siger bestyrelsesformand for Køge Kyst P/S Anker Boye i en pressemeddelelse. 

Collstropgrunden skal anlægges i to plan, forbundet af en stor åben trappe. Her anlægges store dagligvarebutikker, busterminal og parkeringspladser på terræn og et bilfrit miljø på øverste plan med for eksempel caféer, bager, fitnesscenter, padeltennisbaner og liberale erhverv. 

Stationsbroen over Køge Station bliver bindeleddet mellem Køges bymidte og den nye bydel. Man kommer nemlig til at kunne gå direkte ind i det nye, hævede område fra den tyve meter brede gangbro. 

Grønt område afløser forurenet grund

Det nye kvarter får et tydeligt grønt præg, hvor hævningen af terrænet udnyttes til at skabe offentlige trappehaver og en grøn skrænt langs Collstropgrundens afgrænsning mod den omgivende by. 

Som hjemsted for en tidligere virksomhed, der lavede jernbanesveller, er Collstropgrunden forurenet, og her er der fundet en løsning på, hvordan man kan udvikle grunden med handel og byliv på en måde, hvor forureningen kan håndteres gennem en kombination af blandt andet afskærmning, rensning og ventilation. 

NREP og Køge Kyst har beskrevet planerne for Collstropgrunden i et nyt prospekt udarbejdet sammen med tegnestuen Werk og trafikrådgiveren Viatrafik. 

Ejendomsselskabet går nu i gang med at udarbejde et skitseprojekt, som mere detaljeret angiver disponeringen af arealerne og udformningen af det nye byggeri i tæt dialog med projektdirektør Peter Kjølby og hans medarbejdere i Køge Kyst, og parallelt hermed vil Køge Kommune arbejde med en lokalplan for projektet. 

Parterne forventer, at byggeriet kan gå i gang i starten af 2022.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.193