23948sdkhjf

Aalborg Portland: Her investerer vi 1 milliard

Cementproducenten Aalborg Portland har som mål at nedbringe sin CO2-udledning med mindst 30 pct. inden 2030. Med investeringer for mindst 1 mia. kr. i bæredygtighed allerede frem mod 2025 lægger selskabet nu yderligere vægt bag målsætningen. 

- Vores omstilling til en bæredygtig produktion er en langsigtet investering, og flere af vores initiativer vil have en længere indfasningsperiode, lyder fra direktør Michael Lundgaard Thomsen i en pressemeddelelse fra Aalborg Portland.

I årene 2021 til 2023 vil cementproducenten investere 500 mio. kr. i grønne initiativer, der skal styrke bæredygtigheden på globalt plan – herunder Danmark, hvor Aalborg Portland-koncernens globale forsknings- og udviklingsafdeling er placeret. 

Aalborg Portland peger selv på udvikling af nye CO2-reducerede cementtyper vil have et stort fokus i firmaet de kommende år. Samtidig er etablering af egne vindmøller tæt på produktionsfaciliteterne i Aalborg på tegnebrættet, ligesom det er koncernens forventning at kunne udnytte overskudsvarme i højere grad til gavn for op mod 75.000 husstande i Aalborg.

Michael Lundgaard Thomsen peger også på, at cementvirksomheden i 2022 etablerer en ny gasledning, der skal medvirke til en udfasning af fossile brændsler i produktionen, ligesom man planlægger at anvende affald fra biomasse som brændsler i endnu højere grad. Herudover vil Aalborg Portlands sø i Rørdal Kridtgrav ligeledes levere fjernkøling til supersygehuset i Aalborg, Nyt Aalborg Universitetshospital, når byggeriet afsluttes. 

Aalborg Portland har desuden afsat yderligere 350 mio. kr. i perioden 2021 til 2023 til optimering af driften for at kunne fastholde en ressourceeffektiv og miljøvenlig produktion. 

– Omstillingen til en bæredygtig cementproduktion er kompleks, og det kræver en kombination af mange forskellige tiltag, påpeger Michael Lundgaard Thomsen og slutter: 

– Vi har dog også en forventning om, at vi først for alvor vil se effekten af de kommende års bæredygtige tiltag efter 2025.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.125