23948sdkhjf

Overskuddet banket op hos Starks seneste nyerhvervelse

Også de sydfynske håndværkere og gør-det-selv-folk købte stort ind under coronaen.

Det viser et nyt regnskab fra Jens Schultz A/S, der blev det sidste fra kædens fire fynske forretninger. I slutningen af februar godkendte Konkurrencerådet nemlig Starks opkøb af selskabet, og nu viser det sig, at trælastkæmpen har overtaget en bundsolid forretning i fremgang. 

Således voksede omsætningen sidste år fra 276 til 293 mio. kr., mens resultatet før skat steg fra 7,7 til rekordhøje 11,7 mio. kr. Også overskudsgraden på 4,1 pct. er den højeste i mere end 10 år, mens soliditetsgraden voksede til hele 49,1 pct.

– Ledelsen anser årets resultat for meget tilfredsstillende og væsentlig bedre end forventet ved regnskabsårets begyndelse, lyder det i årsrapportens ledelsesberetning.

En langtrukken sagsbehandling  

Stark overtog officielt de fire fynske forretninger den første marts i år. Det var mere end et år efter, trælastkæden offentliggjorde opkøbet af forretningerne i Svendborg, Marstal og Rudkøbing, for sagen trak i langdrag hos Konkurrencestyrelsen. 

I første omgang satte coronaen en kæp i hjulet på sagsbehandlingen, og i oktober lød det så, at styrelsen ville lave yderligere analyser inden den endelige godkendelse.

– Selv om en fusion ikke har stor betydning for konkurrencen på landsplan, så kan den stadig have meget store lokale effekter. Før vi kunne godkende Stark Danmarks fusion med Jens Schultz, var det i høj grad relevant at undersøge de mulige lokale effekter, blandt andet fordi en del byggematerialer købes lokalt, lød det fra Christian Schultz, formand for Konkurrencerådet, da handlen blev endelig godkendt i februar.

– Oprindelig havde vi betænkeligheder om, at fusionen kunne føre til højere priser og ringere service, fordi Stark Danmark overtager en stor aktør på Sydfyn og øerne. Vores undersøgelser har dog vist, at flere forhold modvirker det, blandt andet muligheden for, at nye aktører kommer ind på markedet i lokalområdet, lød det videre 

Og der er allerede kommet nye aktører til området. Blot to uger efter konkurrencemyndighedernes godkendelse af handlen, rykkede familieejede Davidsen ind i Svendborg med et salgskontor, og intet tyder på, at konkurrencen i området er på retur. I seneste årsrapport fra Bygma lød det, at byggecenterkæden også barsler med et trælast-og logistikcenter i det sydfynske.

Jens Schultz A/S
mio. kr. 2020 2019
Nettoomsætning 293,4 275,7
Resultat før finansielle poster 12,1 8,0
Resultat før skat 11,7 7,7
Årets resultat 9,1 6,0
Balancesum 124,6 119,0
Egenkapital 61,2 52,1
Gns. antal ansatte 108 110
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020.
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.131