23948sdkhjf

Syddjurs vælger duo til 100 millioners skolebyggeri

Syddjurs Kommune skal arbejde sammen med Moe og Nerd Architects frem til 2026. Duoen er nemlig blevet udpeget som bygherrerådgivere - Moe som primær rådgiver med Nerd Architects som underrådgiver - for det kommende skolebyggeri i Hornslet. 

Rådgiverne skal mere konkret bistå kommunen i forbindelse med byggeriet af en ny udskolingsafdeling ved Hornslet Hallen og ombygning af den eksisterende skole. 

Udskolingsafdelingen forventes færdig i 2025 og ombygningen af Hornslet Skole forventes færdig i 2026.

Byggeriets tidsplan og to etaper 

August - november 2021:  Konkurrenceprogram (byggeprogram) for projektkonkurrence / arkitektkonkurrence udarbejdes. 

November - marts 2021: Projektkonkurrencen afvikles 

Forår 2023:  Forventet byggestart på etape 1 (udskolingen) 

Forår 2025: Forventet aflevering etape 1 (udskolingen) 

Medio 2025: Forventet byggestart etape 2 (indskoling ombygning/renovering) 

Medio 2026: Forventet aflevering etape 2 (indskoling ombygning/renovering)

Arbejdet tager fart efter sommerferien

Efter sommerferien går arbejdet for alvor i gang med udarbejdelse af et byggeprogram for de to byggerier samt en arkitektkonkurrence for den nye udskoling. 

– Vi bygger ikke bare en skole. Vi ønsker at bygge en åben skole, som vil have mange forskellige brugere i løbet af dagen og aftenen. Vi har også fokus på, at få Hornslets borgere som aktive medspillere. Derfor vil der efter sommerferien og fremefter løbende være mulighed for at følge projektet og komme med input, siger formand for Udvalget for familie og institutioner i Syddjurs Kommune, Kirstine Bille, i en pressemeddelelse fra kommunen.

Indskolingsafdelingen på Ballesvej vil rumme 0. - 5. klasse samt SFO og eftermiddagsklub. Udskolingsafdeling ved Hornslet Hallen vil rumme 6.-9. klasse og Ungdomsskolens aftenklub. Den samlede skole får plads til 1.250 elever med 5 spor på hver årgang. 

Fakta om skolebyggeriet 

Bygherre: Syddjurs Kommune 

Bygherrerådgiver: Moe og Nerd 

Byggeriet: Hornslet Skole bliver en todelt skole med en indskolings- og en udskolingsafdeling. Indskolingsafdelingen på Ballesvej vil rumme 0. - 5. klasse samt SFO og eftermiddagsklub. Udskolingsafdeling ved Hornslet Hallen vil rumme 6.-9. klasse og Ungdomsskolens aftenklub. Den samlede skole får plads til 1.250 elever med 5 spor på hver årgang.

Projektets etape 1, nybyggeri ved Hornslet Hallen, omfatter ifølge udbudsmaterialet blandt andet cirka 4.000 kvm – 4.500 kvm nybygning. Der er afsat 80 mio. kr. til denne del af projektet, der ventes opført fra efteråret 2023 til foråret 2025.

I etape 2, der ventes opført fra foråret 2025 og et års tid frem, gælder det så ombygning af den eksisterende skole. Der er afsat 20 mio. kr. til denne del af projektet.

 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.14