23948sdkhjf

Renoverer 22 broer

280 millioner koster en gennemgribende renovering af jernbanen mellem Skanderborg og Herning. Arbejdet omfatter blandt andet ombygning af 33 overkørsler og 22 broer.
14. april og fire måneder frem gennemgår den 75 km lange strækning mellem Skanderborg og Herning en omfattende sporrenovering.

Gamle træsveller udskiftes med nye betonsveller, der lægges nye skinner på dele af strækningen, eksisterende skærver renses, og der tilføres 66.000 ton nye skærver. Desuden genetableres dræn og afvanding langs det nye spor.

Renovering af 33 jernbaneoverkørsler og 22 broer
Samtidig med sporfornyelsen ombygges 33 jernbaneoverkørsler med ny og bedre belægning, og for at udnytte sporspærringsperioden optimalt renoverer Banedanmark også 22 broer på strækningen.

Der er tale om en omfattende sporrenovering til 280 millioner.

Planlægning med blik for forstyrrelser
Arbejdet vil blive delt op i to etaper, hvor det fra 14. april og frem til 12. august er strækningen mellem Herning og Silkeborg, der ombygges. Herefter kommer turen til banen mellem Silkeborg og Skanderborg i perioden 23. juni til 12. august.

- Vi planlægger det sådan, at vi forstyrrer togdriften mindst muligt, mens vi arbejder. Det gør vi blandt andet ved at udføre flere projekter samtidig, og ved at lægge det meste af arbejdet i sommerferien, siger projektleder i Banedanmark, Helene Granhøj.

Fakta om sporarbejdet Skanderborg-Herning
• Skinnerne skiftes ud på store dele af strækningen
• Skærver renses og der suppleres med 66.400 ton nye skærver
• 58.800 stk. gamle træsveller fjernes og erstattes med nye betonsveller
• 18 sporskifter nedlægges, og 26 sporskifter skiftes eller renoveres
• 33 overkørsler ombygges og fornyes med ny belægning
• Sporarealerne ved stationer fornyes og optimeres ved bl.a. at nedlægge gamle sidespor
• Dræn og afvanding fornyes langs det nye spor
• 22 broer på strækningen renoveres

Renoveringen er en del af den store fornyelse af jernbanen, som Banedanmark gennemfører fra 2011 til 2013, hvor i alt 464 km spor fornyes, og 296 broer renoveres. Især den jyske del af jernbanenettet fornyes i 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094