23948sdkhjf

Arpe & Kjeldsholm skal bygge endnu et tårn i Carlsberg Byen

Byggeriet på den gamle bryggerigrund i Carlsberg Byen fortsætter, og nu totalentreprenøren til det næstsidste tårn fundet. 

Det bliver dermed Arpe & Kjeldsholm, der skal stå i spidsen for opførslen af 357 boliger fordelt på to længehuse, en karré og det 100 meter høje tårn. Det skriver de i en pressemeddelelse. 

Karréen og længehusene vil bestå af ni byhuse med teglsten i brunlige og rødlige nuancer med grønne detaljer, mens tårnet med 29 etager vil fremstå som en del af kvarterets "familie" af tårne i et varieret udtryk med altaner og karnapper.

Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S

  • Forvandler frem til og med 2024 den historiske bryggerigrund til et nyt og levende bykvarter
  • Det nye bykvarter vil bestå af 50 pct. boliger, 35 pct. erhverv og 15 pct. kultur m.v.
  • Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S ejes af PFA Pension, Carlsberg, PenSam og Topdanmark.

Kilde: Udviklingsselskabet Carlsberg Byen P/S

- Vi er utroligt stolte af at blive valgt til endnu et projekt i Carlsberg Byen, og vi glæder os til at opføre et kvalitetsbyggeri, der lever op til både kvarterets historiske betydning og ambitionerne for området, siger Tim Kjeldsholm, adm. direktør i Arpe & Kjeldsholm, i pressemeddelelsen.

Det bliver samlet til mere end 72.300 kvm og bliver et miks af boliger og erhverv, hvor stueetagen er dedikeret til caféer, restauranter og detail for at sikre liv i gadeplan, mens de øvrige etager bliver boliger i alle størrelser. Herunder kommer 13.500 kvm kontorer samt to-etagers p-kælder. Byggeriet står færdigt ved udgangen af 2024, hvor det øvrige Carlsberg Byen også cirka forventes at være færdigt.

Det er langt fra det eneste tårn, Arpe & Kjeldsholm har bygget i den nye bydel ved Valby og Vesterbro. De har også bygget fem andre tårne samt en række andre bygninger i Carlsberg Byen.

- Vi glæder os over at indgå endnu en totalentrepriseaftale med Arpe & Kjeldsholm og til et stærkt samarbejde på tværs af flere velkendte partnere: Hennings Larsen Architects, Rambøll, Werk Arkitekter og Mølbak, siger adm. direktør, Jens Nyhus, fra Udviklingsselskabet Carlsberg Byen. 

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.108