23948sdkhjf

Link Arkitektur slås med underskud tredje år i træk

Det lykkedes heller ikke i 2020 at vende to års milliontab til overskud for den danske gren af  den skandinaviske koncern Link Arkitektur.

Faktisk gik det lige modsat.

Resultatet før skat sank nemlig med 8,4 mio. til negative 9,1 mio. kr., det største tab nogensinde i Link Arkitektur A/S, hvis bruttoresultat samtidig gik tilbage fra 54,5 mio. kr. til 43,2 mio.

Det er dermed nu tredje år i træk, at resultatet endte i minus i Danmark, og udviklingen det seneste regnskabsår tilskrives især påvirkning fra coronapandemien.

Har ikke skåret tilsvarende til

- I Danmark har især markedssegmenter inden for retail og oplevelser været udfordret. Her har investeringslysten af gode grunde været minimal i 2020, ligesom en del planlagte projekter er udsat i flere segmenter, siger Kirsten Anker Sørensen, der er koncernchef samt adm. direktør i Danmark, i en pressemeddelelse.

I ledelsesberetningen uddybes, at omsætningen, der ikke oplyses i regnskabet, er gået tilbage med en femtedel. Desuden har følger af coronapandemien i indeværende år skåret yderligere syv pct. af omsætningen i forhold til forventningen ved årets begyndelse.

"Det er forventningen, at denne omsætningsnedgang kan udlignes ved igangsætning af udskudte opgaver senere i 2021 samt tilgang af nye opgaver," tilføjes det.

Forventningen lyder nu på en væsentlig forbedring af resultatet i indeværende år, på baggrund af en "betydelig" tilgang af nye opgaver i slutningen af 2020 og 2021, fremgår det af regnskabet.

Fremgang i Norge og Sverige

Trods dansk tilbagegang kan den samlede koncern, som i alt tæller 16 tegnestuer i Skandinavien, præsentere overskud.

I Norge landede resultatet på cirka 20,7 mio kr. (26,8 mio. NKK), mens der stod knap 0,7 mio. kr. (0,9 mio. SEK) på bundlinjen i Sverige.

Ifølge tegnestuen har kompetencer fra Danmark, heriblandt opkøbet af Aarhus Arkitekter  i 2016, givet tegnestuen kræfter på disse markeder. Overtagelsen har nemlig tilført kompetencer inden for sundhedsbyggeri, som nu har båret frugt, lyder det.

- I løbet af 2020 har den synergi og samkøring gået op i en højere enhed – og det kan ses på bundlinjen, siger Kirsten Anker Sørensen i pressemeddelelsen.

- Trods et isoleret underskud har de kompetencer, vi besidder i Danmark, været én af de vigtigste katalysatorer for, at vi har kunne vækste forretningen i både Norge og Sverige, siger hun.

Link Arkitektur A/S
mio. kr. 2020 2019
Bruttoresultat 43,2 54,5
Resultat af primær drift -9,1 -0,7
Resultat før skat -9,1 -0,7
Årets resultat -7,2 -1,4
Egenkapital 7,7 11,4
Antal ansatte 78 84
Regnskabsåret blev afsluttet 31. december 2020

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

2.015