23948sdkhjf

Fond sætter fokus på energirenovering

BoligfondenKuben udskriver prisopgave om energiminimering for studerende på landets design- og byggefagligeuddannelser.
Under titlen ”Energirenovering” har BoligfondenKuben udskrevet en priskonkurrence for studerende på landets design- og byggefagligeuddannelser. Det bedste forslag præmieres med 50.000 kroner.

52 procent af den danske bygningsmasse på 656 mio. km2 er opført før oliekriserne satte ind i 1970'erne, og i alt bruger bygninger ca. 40% af de årlige energiressourcer i Danmark.

Det er en af vor tids største udfordringer at få energirenoveret særligt den gamle del af bygningsmassen med respekt for kulturarv og arkitektur.

Derfor opfordrer BoligfondenKuben nu studerende på landets design- og byggefagligeuddannelser til at give deres bud på billige, effektive og energibesparende materialer og/eller innovative løsninger, som kan danne basis for nybrud inden for energirenovering af Danmarks eksisterende boligmasse.

Forslagene kan omfatte udvikling af nye materialer, nye måder at bruge såvel gamle som nye materialer på, være rettet mod en enkelt bygningsdel eller omfatte en hel bebyggelse, de kan rette sig mod forsyningsdelen såvel som arkitekturen.

Prisopgaven skal afleveres senest den 1. maj 2012 til bedømmelse af BoligfondenKubens uafhængige dommerpanel bestående af arkitekt og designer Nille Juul-Sørensen, direktør for Dansk Design Center, ingeniør Frank Jensen, Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma, Henrik Teglgaard Lund, sekretariatschef i Go'Energi samt Boligfondens bestyrelse

De to bedste opgaver belønnes med henholdsvis 50.000 og 25.000 kr., som overrækkes ved en happening i juni 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079