23948sdkhjf

Aflevering udskydes igen-igen: Covid-19 forsinker Nyt OUH med fem måneder

Arbejdet med at færdiggøre Nyt Odense Universitets Hospital er blevet så udfordret af anden bølge af coronapandemien, at Region Syddanmark og totalentreprenøren, italienske JV CMB/Itinera, har indgået en aftale om at udskyde afleveringstidspunktet fem måneder. 

Det oplyser Region Midtjylland nu i en pressemeddelelse.

Det var oprindeligt planen, at det enorme byggeri skulle stå færdigt ved udgangen af 2022. Tidsplanen blev i september sidste år rykket til foråret 2023, og som Licitationen skrev i juni, erkendte hospitalsledelsen siden, at heller ikke den plan ville holde.

Det var dog uden, at ledelsen kunne give et bud på forsinkelsen, men regionen uddyber nu, at forårsafleveringen er rykket til august 2023.

Mangler håndværkere og materialer

Det forklares videre, at JV CMB/Itinera i en periode fra efteråret 2020 til sommeren 2021 haft svært ved at skaffe tilstrækkeligt med håndværkere på byggepladsen. Det var samme problematik, som byggeriet løb ind i under første bølge af corona.

Derudover har coronapandemien også ifølge Region Syddanmark givet udfordringer med forsinkede eller manglende leverancer af byggematerialer.

- COVID-19 fortsætter desværre med at besværliggøre en tilbagevenden til normale arbejdsgange. Det er der desværre ikke meget, hverken vi eller vores totalentreprenør kan gøre ved. Det anerkender vi fra Region Syddanmarks side, siger formand i regionens anlægs- og innovationsudvalg Karsten Uno Petersen (S) i pressemeddelsen og tilføjer:

- Vi er fortsat rigtig glade for samarbejdet med JV CMB/Itinera, og vi håber på, at der nu vil være fuld kraft frem i den sidste halvdel af byggeperioden.

60 blev smittet

Som tidligere beskrevet har byggeriet også en overgang været udfordret af af smitteudbrud blandt håndværkere.

I slutningen af 2020 blev 60 ansatte hos to underentreprenører fra andre EU-lande end Danmark nemlig testet positive for coronavirus, hvilket sendte 172 byggearbejdere i isolation.

Som konsekvens af udbruddet blev teststrategien intensiveret.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.096