23948sdkhjf

DI: Drop afgifter i skattereform

Skattetrykket skal sænkes og erhvervslivet skal skånes for yderligere skatter og afgifter, lyder budskabet før regeringens skattereform.
Danmarks største erhvervsorganisation, DI, blander sig nu i debatten om regeringens skattereform med tre klare budskaber:

• Sænk skattetrykket
• Sænk den højeste marginalskat
• Find pengene ved at bremse de offentlige udgifter

Lavere skattetryk et krav
- Vi er nået til et punkt, hvor erhvervslivet ikke kan bære mere. Danmark er det land i verden, hvor skattetrykket er det højeste, og det kan vi ikke opretholde, hvis vi skal være konkurrencedygtige i en global verden, siger chefkonsulent i DI Skat og Regnskab, Jacob Ravn, til Building Supply.

Han opfordrer derfor regeringen til at skæve til Sverige, hvor man over de senere år har sænket skattetrykket fra 55 til de nuværende 45 procent. Samtidig har Sverige klaret sig bedre gennem de sidste års finansiel krise end Danmark, pointerer Jacob Ravn med en tilføjelse om, at han ikke vil give den lavere skatteprocent hele æren.

Ikke voldsomt ambitiøst
Han understreger samtidig, at DI ikke taler om at omvælte hele den danske skattemodel.

- Ambitionsniveauet er ikke voldsomt. Vi siger bare, at vi skal ned på eller under Sveriges niveau. Det er heller ikke tanker, som er ukendte for regeringen. Og man behøver ikke at skære benhårdt ned. En måde at regulere det på er ved at lade væksten i det offentlige være mindre, end den er generelt.

Udmeldingen er ind til videre blevet mødt med tavshed fra både skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) og finansminister Bjarne Corydon (S), mens De Radikale tidligere har erklæret sig åbne over for at finde finansiering i de offentlige udgifter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094