23948sdkhjf

Byggebeskæftigelsen er nu på det højeste niveau i 13 år

Ifølge Danmarks Statistik er beskæftigelsen i byggebranchen ikke set højere i 13 år målt i andet kvartal af året. Sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, er byggebeskæftigelsen øget med 11.460 personer

Jobvæksten i byggebranchen fortsætter.

Det skriver Børsen, som har analyseret de nyeste tal fra Danmarks Statistik, der løbende måler beskæftigelsen i forskellige brancher. 

I 13 år har den såkaldt byggebeskæftigelse ikke været højere i andet kvartal, end tilfældet er det nu. 

I den forbindelse har Børsen talt med cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, der analyserer branchen fra hans stol.

- Byggeriet er kommet ekstremt stærkt gennem coronakrisen og fastholder det højeste beskæftigelsesniveau i 13 år. Selvom byggebeskæftigelsen pegede ned i begyndelsen af coronakrisen, så er det altså ikke her, at krisen for alvor har kradset, når vi sammenligner med øvrige dele af økonomien, siger Jeppe Juul Borre, cheføkonom i Arbejdernes Landsbank.

Og der er bud efter håndværkere. I juni offentliggjorde Arbejdernes Landsbank end undersøgelse om manglen på arbejdskraft i byggeriet. Den viste, at 44 procent af danskerne har haft behov for en håndværker inden for det sidste år.

Det er dog risiko forbundet med den store beskæftigelsesfrekvens, advarer cheføkonomien.

- Der bliver meldt om knaphed på ressourcer. Det er både arbejdskraft og materialer, som der er tiltagende mangel på. I de seneste tal fra Danmarks Statistiks månedlige spørgerunde fremgår det, at 36 pct. af byggevirksomhederne oplevede mangel på arbejdskraft i juni. Til sammenligning lød det sidste sommer på 11 procent, siger Jeppe Juul Borre til Børsen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.094