23948sdkhjf

26 million til havneplaner i Næstved

Caféer, en promenade og springvand er blandt elementerne i planen for Hæstved havn, som i år har en investeringsramme på 26 millioner kroner.
26 mio. kr. har byrådet i Næstved Kommune vedtaget som investeringsrammen for anlægsarbejde på Næstved Havn i 2012.

Pengene skal bruges til at forbedre og forskønne havnen, der både fungerer som aktiv erhvervshavn og rekreativt område. Planerne indebærer blandt andet en promenade, basketballbane, caféer og springvand. Der var også idéer fremme om at udsmykke området med lokal kunst samt at forskønne de store, slidte siloer.

Investeringerne omfatter blandt andet et kanalprojekt langs Kanalvej. Næstved Havn ønsker at forbinde centrum og kanalen ved at udnytte det grønne område langs Kanalvej til friluftsaktiviteter i et rekreativt område. Projektets hjerte er en gangsti langs kanalen, hvorfra der udspringer forskellige aktivitetspunkter. Det er alt fra multibane, kajakudlejning til vandposter samt kunstudsmykning. Projektet koster 11 mio. kr., og første etape, som løber op i 5 mio. kr., startes i sommeren 2012.

De resterende 15 mio. kr. i investeringsrammen fordeles med 1,5 mio. kr. til et sodaanlæg, 4,5 mio. kr. til opbygning af ny kajplads, 1 mio. kr. til hegn omkring havnen, 7 mio. kr. til en ny rundkørsel samt småinvesteringer til 1 mio. kr.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078