23948sdkhjf

Nyt sygehus rykker nærmere i Kolding

Region Syddanmark har åbnet op for ansøgning om prækvalifikation til entrepriser i forbindelse med udvidelsen af Kolding Sygehus – et projekt der løber op i 900 mio. kr.
I Kolding skal det lokale sygehus over de kommende år om- og udbygges til at varetage positionen som Trekantområdets store akutsygehus.

Hele byggeriet til ca. 900 mio. kr. er opdelt i fire faser, hvoraf fase 1 – et Mor-Barn Center – blev påbegyndt i juni 2010.

Fase 2 og 3 omfatter blandt andet en ny, fælles akutmodtagelse og en ny sengebygning, der skal opføres på basis af det projektforslag, der blev kåret som vinder af arkitektkonkurrencen tilbage i september 2010.

Bag forslaget står et konsortium bestående af Niras, arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen, Creo Arkitekter, GBL Arkitekt og Landskab samt Balslev Rådgivende Ingeniører.


I forbindelse med fase 2 og 3 skal der i alt etableres ca. 32.000 m² (heraf 5.000 m² teknik/kælder) som nybyggeri, mens yderligere ca. 6.000 m² ombygges.

En væsentlig del af nybyggeriet skal etableres oven på det eksisterende byggeri, der skal holdes i drift under byggeprocessen.

Arbejdet med fase 2 og 3 er nu så fremskredent, at Region Syddanmark har åbnet op for ansøgning om prækvalifikation til følgende entrepriser:

Levering og montering af komplet klyngekøkken
Storentreprisen for bygningsarbejde
Storentreprisen for tekniske installationer
Levering og montering af komplet CTS anlæg incl. styringskomponenter

I alle udbud forventer man at prækvalificere 5-6 aktører, og fristen for at komme i betragtning er den 9. maj 2012. For bygningsentreprisen dog den 8. maj.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply via ovenstående links.

Fakta om projektet
Udbygningen af sygehuset i Kolding er opdelt i fire faser, hvoraf de aktuelle udbud omfatter fase 2 og fase 3:

• Fase 2 dækker den ny fælles akutmodtagelse samt udbygning af operationsgang og røntgenafdeling.

• Fase 3 dækker etableringen af en ny sengebygning med plads til 216 senge, primært i énsengsstuer med eget bad og toilet, en ny auditoriebygning samt vurderinger af bestemte forhold omkring sygehusets hovedindgang.
• Byggeriet af fase 2 og fase 3 forventes påbegyndt primo 2012. Det omfatter ca. 32.000 m2 og beløber sig til 573 mio. kroner.

• Fase 1 er etableringen af sygehusets Mor-Barn Center, som blev påbegyndt i juni 2010, mens fase 4 dækker planlægning og indretning af nye ambulatorier i eksisterende rammer.

• Den samlede udbygning af Kolding Sygehus beløber sig til 900 mio. kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094