23948sdkhjf

Nybyggeri frem for ombygning

Høje-Taasterups nye plejecenter får - alligevel - ikke til huse i den tidligere Rønnevangsskole. På grund af PCB og skimmelsvamp rives skolen ned.
Undersøgelser i forbindelse med ombygningen af den tidligere Rønnevangsskole til plejecenter har vist, at der er skimmelsvamp og PCB i den gamle skolebygning.

I løbet af marts er der arbejdet på modeller til løsning af situationen, og sidste uge valgte den særlige styregruppe for plejecenterbyggeriet at anbefale Byrådet at rive bygningerne ned og bygge nyt.

For store udgifter ved renovering og rensning
Det har vist sig, at forureningen er betydeligt større end først antaget, og der er derudover som tidligere nævnt konstateret et omfattende angreb af skimmelsvamp i tagkonstruktionen.

Renovering og ombygning af skolen til plejecenter, ville derfor være forbundet med uforholdsmæssigt store udgifter til rensning for PCB og skimmelsvamp, og derfor er valget landet på at rive bygningerne ned og bygge helt nyt plejecenter på Rønnevangsskolens grund.

- Det er ærgerligt, at vi ikke som planlagt kan bruge Rønnevangsskolens bygninger til det nye plejecenter, men vi har vurderet de forskellige løsningsmodeller og er nået frem til, at den samlet set bedste løsning vil være at bygge et helt nyt plejecenter, siger Bjarne Kogsbøl, medlem af styregruppen og fungerende formand for Ældreudvalget.

Indflytning rykket
De økonomiske og byggemæssige forhold omkring et nybyggeri skal nu gennemarbejdes i detaljer. Det vil ske, således at Byrådet i maj 2012 kan træffe beslutning om det nye plejecenter. Hvis Byrådet som anbefalet beslutter, at skolebygningerne skal rives ned, og der skal opføres en ny bygning, vil arbejdet med at udarbejde et skitseforslag gå i gang umiddelbart efter.

Ifølge den oprindelige tidsplan skulle det nye plejecenter være klar i midten af 2013 – som det ser ud lige nu, vil indflytningen først ske i 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094